Booking.com

11 Sep 2014

Segmen Ben Ashaari : Impian Ku , Seorang Blogger !

Assalamualaikum, Salam 1 Malaysia dan Salam 1 Dunia buat semua. Zumal baru je pulang dari hospital, rehat sekejap sebelum masuk kerja pukul 2.00 petang nie. Teringat nak online, tetiba nampak ada segmen dari bro Ben Ashaari. Rasa teruja sangat. Sebab bro kita dah lama tak anjurkan segmen. Apa lagi, zumal pun join la... Nak rasa aura segmen Ben Ashaari.
First time jumpa Ben Ashaari di SBB2014
Latar Belakang Insan Bernama Zumal
Zumal ni orang utara, Perlis negeri kelahiran zumal. Dari kecil tinggal bersama arwah tok wan dan tok. Ada 2 adik semua tinggal dengan ayah dan mama di Pulau Indah, Westport. Seorang yang agak pemalu tapi boleh tahan ramah kalau orang tu zumal dah kenal lama. Umur dah pun three series.

Kelebihan Blog Zumal
Sebenarnya nak kata lebih tu tak ada la rasanya. Blog zumal lebih berkisar tentang kisah hidup zumal serta apa jua aktiviti yang zumal sertai. Zumal suka cerita apa yang zumal tahu jer. Tak mau la goreng bukan-bukan takut salah pulak. Blog duniazumal ni lebih kepada diari zumal. Zumal start blog ni penghujung tahun 2012 sebab menganggur tak ada kerja jadi nak jadikan kerja zumal buat blog.

Impian Seorang Blogger
Impian zumal untuk membuktikan kepada saudara-mara dan rakan-rakan yang blogger ni juga kerjaya. Zumal teringin jadi blogger berjaya macam Ben Ashaari. Zumal harap satu masa nanti dapat job macam review apa2 kat blog ni yang mendatangkan hasil. Zumal tak impikan jadi glamour macam retis tapi sekadar mampu sara hidup zumal dan tok aje zumal dah rasa syukur sangat-sangat. #blog4life #kelabbloggerbenashaari

Terima kasih Ben Ashaari kerana wujudkan segmen begini. Boleh gak zumal asah minda untuk mengarang. Terima kasih semua yang singgah sini... Tata titi tutu...

31 comments:

  1. ramai yang dah join segmen abem nie...actually bagus kan ada segmen macam nie..dapat mengenali blogger dengan lebih details dan juga sejauh mana pencapaian seseorang blogger tu

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum dan singgah sini Zu Mal...selamat bersegmen dan semoga berjaya....

    ReplyDelete
  3. semoga impian dan cita-cita zumal berjaya, untuk menjadi seperti Abang Ben...

    ReplyDelete
  4. Cakk ..singgah sini tau ..hehehe skema lak ayat .. ok Lya nak ucapkan selamat maju jaya utk Zumal ..ececeecehhh sempatlagi selfie ngan En ben .......

    ReplyDelete
  5. Salam Kenal!

    Selamat Berblogging !!

    ReplyDelete
  6. salah satu yang mendorong saya untuk aktif berblog sebab menganggur jugak..

    ReplyDelete
  7. bestnya dapat jumpa dgn blogger famouss tuu..

    org perak rupanyaaa. hai! hai! *lambailambai* nadyya dr johor..hehe

    selamat bsegmen Zumal :)

    ReplyDelete
  8. hye hye zumal.. happy blogging :)

    http://www.adnan-daughter.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  9. blogger pun kerjaya gak tau.. jangan memain.. hihihi

    menabung untuk zumal..

    ReplyDelete
  10. Semoga berjaya zumal. Pelan2 kayuh. Insya Allah, sampai :)

    ReplyDelete
  11. sama la niche blog kita zumal..gud luck!

    ReplyDelete
  12. sama la niche blog kita zumal..gud luck!

    ReplyDelete
  13. Assalammualaikum... datang daripada segmen yang sama, suka dapat berkenalan dengan anda : Segmen Ben Ashaari : Impianku Seorang Blogger

    mselim3

    ReplyDelete
  14. Assalam,
    salam perkenalan dari saya blogger baru..
    epy bersegmen jugak yer..
    harap dapat berkenalan dan menyokong saya yer...
    jemput singgah yer :
    http://aryshafayyadh.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  15. Semoga tercapai segala yg diimpikan Zumal... aamiin.

    ReplyDelete
  16. ramai yg sertai segmen ni ... insha Allah akan tercapai ... ada kat sbb2014 rupanya .

    ReplyDelete
  17. Salam ukhwah fillah
    Ade singgah
    semoga berjaya

    http://bimbinganbelajar29.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  18. Hai, Ros singgah sini dari segmen yang sama.
    http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  19. ayu datang dari segmen yang sama.. ada masa singgah la ke blog ayu ye... boleh nanti follow sekali blog ayu...tq..

    semoga impian awak tercapai...

    http://www.ayuinsyirah.my/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  20. Aww.. selamat bersegmen ya :D Harapnya hasrat tercapai ^^

    ReplyDelete
  21. singgah sini

    http://eurukaseven.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete