12 Sep 2014

SEGMEN BEN ASHAARI : AKU , SEORANG BLOGGER !

Segmen Ben Ashaari
Assalamualaikum, Salam Jumaat, Salam 1 Malaysia dan Salam 1 Dunia buat semua. Zumal nie celik ja mata terus capai spek mata pastu capai smartphone zumal. Apa yang zumal buat adalah online check email dan buka blog. Tetiba tengok abg Ben Ashaari kita ada buat segmen lagi. Boleh gak join nie. Lagi pun boleh up sebagai entri. Zumal tak berapa sihat jadi idea pun duk beku ja. Bila ada segmen hanya karang Ikut task yang diberikan. Menarik tu...

Peranan Sebagai Blogger
Pada zumal jadi blogger bukan sekadar syok sendiri nak ada blog jer. Memang mudah nak buat blog. Tapi ingat, kita kena jadi blogger yang bertanggungjawab terhadap apa yang kita bentangkan untuk tatapan umum. Bukan main post entri ikut suka ja. Kena jaga macam-macam hal tau terutama sensitiviti kaum dan agama. Zumal ni agak patriotik jadi zumal gunakan semangat patriotisme selit dalam entri dan segmen zumal moga dapat menaikkan semangat cintakan negara pada kawan-kawan zumal juga.

Backup Plan
Zumal bersyukur zumal dapat bekerja sebagai staff sambilan di jabatan kerajaan. Tapi zumal lebih cintakan bisnes atau kerja sendiri. Zumal nie memang tak mampu dengar arahan itu ini sebab kekadang buat zumal tension. Hehe. Kalau la blog ini boleh beri zumal income ribu-riban gitu pastinya zumal berhenti kerja tu. Pada rakan-rakan ofis jangan marah dengan statement nie k. Zumal jujur pada diri sendiri k. Kalau dah ada banyak duit tu zumal nak buka kedai serbaneka jenama sendiri, boleh jadi backup untuk zumal dan keluarga nanti. Zumal bercita-cita nak buka kedai sejak dari grad dulu lagi. Moga tercapai la satu hari nanti...

Harapan Pada Dunia Blog
Zumal harap dunia blog ni bakal berkembang pesat dan semua orang sedar tentang kepentingan blog ini. Zumal harap dunia blog dapat terus menjadi punca rezeki untuk zumal dan semua rakan-rakan blogger. Jangan la anggap kehadiran kami ini hanya sia-sia dan jangan la kerana nila setitik rosak susu sebelanga. Tak semua blogger tu sebar benda tak baik yer. Segelintir ja. Blogger yang amanah dan bertanggungjawab nie lebih ramai. Jangan hancurkan harapan kami para blogger.

#segmen ini dibawakan oleh Ben Ashaari dan akan tamat pukul 6.00 petang ini. Kepada yang berminat KLIK SINI.

Tips Dapatkan RM16k
Tak Perlu Begini Untuk Online

24 comments:

  1. As-Salam.
    Wahhh moga tercapai impian tu .. backup plan yang cukup baikkk

    www.hasrulhassan.com

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum dan salam singgah Jumaat Zu Mal...semoga berjaya...

    ReplyDelete
  3. part yg jangan ssyok sendiri tu setuju! =)

    salam kenal and happy blogging zumal .done follow sini =)

    ReplyDelete
  4. semoga cepat sembuh ye zumal...& semoga impian zumal tercapai...^_^

    ReplyDelete
  5. Morning zumal . Moga zumal brjaya dlm dunia blogging tp jgn lupe qaseh haha

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum zumal.

    semoga impian zumal menjadi kenyataan. =)

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum Zumal.. Salam kenal! ^_^
    Datang melawat dari segmen sama.. Hehe.. Semoga impian & cita2 Zumal tercapai hendaknya.. Amin.. Done follow sini..Jemput singgah ke blog saya juga.. ^_~
    SEGMEN BEN ASHAARI : AKU, SEORANG BLOGGER !

    ReplyDelete
  8. Salam kenal.. datang dari segmen yang sama .... jemput singgah blog eyza..

    http://eyzamiel.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Salam perkenalan ...datang dari segmen Ben Ashaari...semoga terus sukses...jom singgah blog saya..

    ;)

    ReplyDelete
  10. Dah Join blog nie ;)
    Salam Kenal ;)
    Saya Newbie, dtg dr segmen sama Ben Ashaari ;)
    Jemput singgah Blog saya yer ..

    http://www.misihamil.com

    tq ;)

    ReplyDelete
  11. semoga berjaya dengan impian zumal

    ReplyDelete
  12. Salam perkenalan Zumal. InsayAllah, semoga niat awak dipermudahkan utk membuka kedai serbaneka tu. Dan, semoga terus berjaya mencapai segala impian. Jemput singgah ke blog NA jugak yer ;)
    http:powerofmotivationblog.wordpresscom

    ReplyDelete
  13. insyaAllah zumal smoga tercapai cita2 tu.. ^_^

    ReplyDelete
  14. Assalam,
    salam perkanalan...
    Moga sukses yer..
    jemput singgah & join blog saya yer ;
    http://aryshafayyadh.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum..
    nik singgah sini :)
    http://fatihahfazlin333.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  16. Betul tu Zumal, kita bertanggungjawab sepenuhnya terhadap apa yang kita tulis dan kita paparkan untuk perkongsian bersama... sebab itulah cerminan pemikiran dan peribadi kita. Moga terus sukses sebagai blogger... salam kenal dari segmen ben ashaari.

    ReplyDelete
  17. Semoga impian Zumal tercapai ..InsyaAllah

    ReplyDelete
  18. Semoga tercapai apa yg diimpikan Zumal... aamiin. Slmt bersegmen ye.. :)

    ReplyDelete
  19. semoga tercapai impian zumal ... 9/10 rezeki itu dr perniagaan ... selagi ada usaha pasti ada kejayaan ... insha Allah .

    ReplyDelete
  20. Ros singgah sini dari segmen yang sama :)
    http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  21. Selamat bersegmen ya.. dan semoga impian tu tercapai..

    ReplyDelete