Booking.com

27 Sep 2014

LIEBSTER AWARD PART 14

Assalamualaikum dan Salam Sabtu semua. Pagi yang dingin nie zumal publish lagi entri Liebster Award. Kali ini Liebster Award ditag oleh Ira atau Syahirah. Terjah la blog Ira DI SINI.

Tanpa membuang masa, jom kita ikuti Q&A Ira dan zumal kat bawah nie.

1.Pada usia berapakah anda merasakan sesuatu yang perlu anda lakukan adalah satu tanggungjawab untuk anda?
Selama nie zumal hanya buat kerja-kerja part time jer dan berniaga di rumah tetapi setelah arwah tok wan pergi buat selamanya zumal rasa kena lebih bertanggungjawab untuk jaga tok dan cari income untuk sara hidup kami berdua. Masa tu pun zumal dah berumur 27 tahun. Kenapa dah tua baru nak rasa tanggungjawab? Sebabnya dulu zumal dapat income untuk sara diri sendiri sekarang kena sara family termasuk kucing. Lagi pun hanya zumal jew yang rapat dengan tok.

2.Pandangan tentang blog saya.
Pada pandangan zumal blog Ira kemas dan cantik. Blog Ira sangat ringan, mudah untuk loading.

3.Lagu favourite anda.
Zumal suka lagu Terukir Di Bintang nyanyian Yuna.

4.Pernahkah anda merasakan sesuatu yang anda lakukan adalah perkara yang sia-sia?
Sertai pelbagai bisnes MLM dan habis beribu-ribu.

5.Sejak bila start berblogging ?
Zumal start blog duniazumal nie pada hujung tahun 2012.

6.Boleh anda lawat blog saya setiap hari? 
Boleh jew Ira, satu syarat Ira pun kena lawat blog zumal setiap hari juga. Boleh gitu ^_^

7.Apakah perasaan anda apabila mengetahui pasangan anda telah curang / ada orang lain?
Perasaan? Confirm kecewa sangat...

8.Tarikh lahir anda?
2 Januari 1984 ~ orang tua dah 

9.Describe about me.
Camne nak describe yer? Baru jew kenal menerusi alam maya nie. Pada zumal Ira seorang yang baik hati. Hehe...

10.Apakah perasaan anda ketika ini?
Zumal masih terawang-awang fikir masa depan dan planning untuk masa depan...

11.Apakah kenangan manis yang anda tidak dapat lupakan?
Segalanya semasa bersama arwah tok wan adalah cukup manis pada zumal.

#moga Ira berpuas hati dengan jawapan zumal.

18 comments:

  1. terima kasih kerana sudi menjawab.. :)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Zu Mal....rajin jawab yer...tahniah kat Zu Mal...

    ReplyDelete
  3. jAWAP JAWAP ..JANGANTAK JAWAP ..kITA PUNYA TAK BERJAWAP LAGI SEBAB KITA TAK TAU LA KE MANA DAH KOMEN TUU KUAKUAKUA ..tOLONGGG

    ReplyDelete
  4. no. 4 tu setuju sangat... sebab zizie pun pernah masuk mlm.. huhu..

    ReplyDelete
  5. Kekadang kita mudah terpedaya atau mudah cair bila kawan ajak masuk. Hehe ^_^

    ReplyDelete
  6. muda lagi zumal ... masih byk yg blh disetkan ... sis dah terlajak lbh ...

    ReplyDelete
  7. Sebenarnya zumal dah tau umur mama. Hehe ^_^

    ReplyDelete
  8. 2 januari sama ngn birthday exbf nadya. hahah

    ReplyDelete
  9. Sowi kalau tarikh tu buat Nadyya teringat kat dia. Hehe ^_^

    ReplyDelete
  10. erkk takdelaa. nadyya ok je.. lps pts trus kwn. kalau x sbb kwn mmg smpai skrg xigt birthday die..hehehehe

    ReplyDelete
  11. suka juga lagu terukir di bintang. hehe

    ReplyDelete
  12. Lagu tu jew yang zumal minat. Lagu Yuna yang lain zumal tak minat ^_^

    ReplyDelete