Booking.com
Booking.com

23 Sep 2014

LIEBSTER AWARD PART 13

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. Hari nie zumal berLiebster Award lagi. Kali nie zumal ditag oleh Aksara Biru. Zumal jemput korang singgah di blog beliau DI SINI. Ok, tanpa membuang masa jom kita baca soal jawab kitorang yang ada sikit macam soalan sejarah nie...

1.Suka pakai perfume apa? Dan kenapa?
Perfume nie macam2 jenis zumal pakai, kira bau ok maka zumal beli jer.

2.Pandai tak masak siput sedut masak lemak batang keladi? *sebenarnya AB tengah mengidam ni*
Mula baca ingatkan cabaran master chef, rupanya AB mengidam. Zumal tak tau resepi tu, makan pun tak pernah.

3.Pelakon perempuan kesukaan. Fasha Sandha ker, Erra Fazira ke, Ellie Suriati ke or sesape je la.
Mak Mah a.k.a Ruminah Sidek

4.Ada tempayan tak kat rumah?
Tempayan tu ada tapi rasanya dah bocor. AB nak pinjam ke? Nak buat deko boleh rasanya.

5.Memori zaman sekolah paling tak boleh lupa?
Zumal dan semua budak laki dalam kelas form 1 kena tampar beramai-ramai oleh Penyelia Petang masa minggu pertama jadi pelajar sekolah menengah. Kononnya kelas kami bising. Al maklum la kelas atas pejabat sekolah. Kalau cikgu tu mengajar lama kat sekolah tu maybe dia dah *diselamatkan* oleh zumal. Tapi bila zumal masuk sesi pagi dia dah tak nampak di situ. Till now memang rasa tak puas hati sebab zumal nie orang yang pendiam, sembang dalam kelas pun tak. Inikan pula dikatakan bising. Jahat tak dendam ngan cikgu. Sorry cikgu zumal *gurau* je nie.

6.Korang selalu update blog kat komputer / laptop/ handphone ? Kenapa?
Handphone jer. Sebelum nie ada tablet murah tapi dah terbelah dua.

7.Korang rasa betul ke Aiman tak kisah? Ermmm
Aiman tak kisah kalau dalam iklan je tapi kat luar confirm dia kisah.

8.Movie yang korang baru tengok?
Rasanya takde pun zumal tengok lagi pun negeri I takde cinema k. Hehe ^_^

9.Korang ni sambil jenjalan blog AB ni, korang tekan tak iklan Nuffnang tu? *Hamboii soalann* hehehehhe
Klik jer AB jika iklan tu timbul. Hehe

10.Ok tak blog AB? Ada yang terkurang ke, terlebih ke? Cer bagitau sikitt
Sikit je kan? Blog AB ok sangat-sangaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat tau. Hehe ^_^

11.J.P Rodger ni Residen negeri mana?
Pahang. Residen yang pertama di Pahang rasanya.

Alhamdulillah selesai pun menjawab. Zumal hanya suka jawab, tanya balik tu takde kot.

8 comments:

  1. jawapan no.4 xleh bla.hahaha

    mesti time sekola Zumal ni nerd kan?errrr mstii baik sgt ni ;)

    tablet terbelah dua? dahsyat nuhh ;p

    jawapan no.7 terbaik :D

    ReplyDelete
  2. siput sedut masak lemak sedap tu zumal...

    ReplyDelete
  3. seronok baca jawapan. ni jawapan orang baik2. hehe. kalau sy cikgu kat depan mengajar, sy kt belakang pun mengajar sendiri. hehe

    ReplyDelete
  4. Saya pun sama.. perfum ok apa pun saya pakai je.. :D

    ReplyDelete
  5. tak pernah tgk movie?..ehh yek ke//leh caya ke

    ReplyDelete
  6. thankyou zumal sudi jawab..hehehhe..nanti boleh la pinjam tempayan tu ye..

    ReplyDelete
  7. Nerd? Sampai sekarang rasa camtu. Hehe...
    JM, zumal pernah tengok tapi dah lama dah.
    Pasal tempayan tu nanti zumal pos untuk AB ^_^

    ReplyDelete