Booking.com
Booking.com

21 Sep 2014

LIEBSTER AWARD PART 12

Assalamualaikum dan selamat malam semua. Hari nie nak post Liebster Award lagi tau. Kali ini zumal telah ditag oleh Siti Nordiana Abd Manan. Kenal tak? Sebelum baca soal jawab beliau dan zumal jom ke blog beliau DI SINI

Jom ikuti soal jawab di bawah :

1.Nama panggilan manja korang dan kenapa dipanggil begitu?
Mal arwah tok wan panggil camtu.

2.Tinggal kat ner?
Kangar, Perlis

3.Aktiviti paling giler yang pernah korang buat? (Tak giler tak terima yer)
Lari rumah seminggu tidur kat Surau tempat zumal berniaga sebab merajuk dengan arwah tok wan.

4.Dah berapa lama berblogging
Sejak hujung 2012 

5.Pengalaman yang paling tidak boleh korang lupakan
Menghadiri Majlis Sepetang Bersama Blogger 2014

6.Kalau diberi peluang untuk melancong kat mana korang nak pergi? Sebabnyer?
Jepun. Memang minat giler dengan negara Jepun

7.Aktiviti sukan yang korang suka buat/ join.
Rasanya tak ada yang suka buat. Teringin nak buat ada la. Berbasikal, berkayak.

8.Pelakon yang paling korang nak jumpa sesangat.
Zumal nie agak pemalu. Tapi kalau boleh jumpa Datuk Rosyam Noor ok jugak.

9.Kalau korang diberi pilihan untuk memilih, korang nak jadi yang mana satu.
a) Artis AF
b) Ustazah
c) Lawyer
d) Blogger
e) Surirumah
f) dan lain-lain
Zumal nak jadi blogger jew...

10.Harapan korang sebagai seorang blogger
Zumal harap dunia blogger semakin berkembang dan zumal ingin jadikan blogger sebagai karier zumal. Oleh itu zumal harap akan dapat job yang berbaloi dan masyuuuuuk...

11.Apa pendapat korang tentang blog kitew?
Menarik. Comel. Ringkas. Loading pun senang.

11 comments:

  1. Hehe...rajin yer Zu Mal...Diana masih ada lagi ni yang tag tapi Diana belum bagi jawapan...hehe

    ReplyDelete
  2. da lama gila tak berbasikal.. berkayak pena skali mase kem kt kolej..hehe seram!! kem ni paling teruk.. balik dr kem ni trus trauma air.. sbb fessy sana main tolak kiteorang masok lumpur + ala ala parit.. dalam .. -.-

    ReplyDelete
  3. ehhh nadyya igt ada soalan.. igtkn tag nadyya ke.. xde plak..hehehe

    soo nadyya tag zumal ehh ;)
    http://loveneddy.blogspot.com/2014/09/first-segmen-jom-tambah-kawan-by-lieya.html

    ReplyDelete
  4. part lari dari rumah tu memang aktiviti paling gile bro. hehe

    ReplyDelete
  5. oh SBB 2014!
    wow I was there at Saloma that day
    but I did not go inside as I got another event but I managed to catch some friends there ^^
    MY-Emily

    ReplyDelete
  6. Jepun saiko(the best)!
    Nak juga melawat jepun huhu..
    aish lari rumah.. zaman sekarang ni bahaya kalau lari dari rumah.. mcm2 kes tak elok berlaku..

    ReplyDelete
  7. Sha pun teringin nak berkayak... sekadar teringin kot... tapi rasanya takkan tercapai... haha...

    ReplyDelete
  8. Diana: kena jawab tu. Nanti ada yang merajuk
    Nadyya: seram tu yang best
    Budak: lari duk kat surau takpe gak. Ibadat tak lupa. Hehe ^_^
    Emily: next time we can meet ya :)
    Ibnu Ramli : zumal lari takpe sebab sure tak ada orang nak apa2 kan.
    TunSha: Insha Allah tercapai.

    ReplyDelete
  9. Best kan klu boleh jadi blogger je.. Saya mmg buat keje kat rumah sepenuh masa je.. sempoi hehee.. :)

    ReplyDelete
  10. haaa..ye ker????...ok2...jap nk check...huhuhuhuhuhu.....

    Time kasih mal....

    ReplyDelete
  11. Nak pegi Jepun?..Jepun mmg best..kalau akak JM byk duit..every year nk ke sna tau..setiap musim..mmg BEST!!

    ReplyDelete