15 Sep 2014

LIEBSTER AWARD PART 10

Liebster Award

Assalamualaikum, Salam 1 Malaysia dan Salam 1 Dunia buat semua. Hari ni zumal dapat award lagi. Bukan award ABPBH tapi Liebster Award. Kali ini datangnya dari blogger bernama budak. Kenal tak? Nak kenal klik je banner tu korang akan terbang bersama angin bayu ke blog budak. Hehe. Zumal tak nak ulas panjang kerana ada ulasan dalam Q&A kat bawah nanti. Nak tau baca kat bawah :

Liebster Award

1.Pasukan bola sepak pilihan anda
Singa Utara, Liverpool, Germany

2.Lagu patriotik kesukaan anda
Lagu Warisan

3.Berikan nama negeri yang anda sedang duduki dan berapa buah daerah yang terdapat di dalam negeri tersebut?
Perlis. Negeri Perlis tidak ada daerah, hanya terdiri daripada 3 parlimen iaitu Padang Besar, Arau dan Kangar.

4.Asam pedas berasal dari negeri mana?
Melaka

5.Dalam banyak-banyak pantun, pantun apa yang paling anda sukai
Pantun seloka

6.Kalau celup stoking putih dalam air yang berwarna merah, stoking jadi apa?
Campur air apa pun mesti basah, betul tak?

7.Apa yang anda faham tentang ' buah cempedak di luar pagar, ambil galah tolong jolokkan'
Nape soalan nie macam pelik jer. Maybe jawapan dia, orang yang nak ambil cempedak tu pendek jadi kena tolong ambilkan.

8.Dalam banyak-banyak negara, negara mana yang mempunyai banyak artis KPOP?
Zumal faham k itu untuk Korea jadi jawapan zumal adalah Korea.

9.Siapakah yang mencipta blogger.com
Blogger ni diwujudkan oleh syarikat Pyra Labs yang berada di San Francisco pada tahun 1999 sebelum Google membelinya

10.Pertahankan blog anda dengan menyatakan bahawa blog anda sangat best dan sebab kenapa ia dianggap best.
Macam kena bela diri kes jenayah nie. Zumal tak nak angkat bakul sendiri, blog zumal hanya biasa-biasa ja. Nak menarik tu kena cari blog lain k. Zumal nak jadikan blog nie advance sangat pun tak tahu lagi pun zumal beronline sepenuhnya dengan smartphone jer tau. Skrin 6 inci jer. Susah nak buat sesuatu yang rumit. 

11.Apa perasaan anda semasa menjawab soalan di atas?
Zumal rasa amat geram kat budak. Gurau jer. Rasa macam jawab soalan Pengajian Am dan Geografi pun ada.

12.Berikan sebarang komen tentang budak yang memberikan soalan di atas
Orang Perlis cakap orang cam budak hemoi tau. Peramah la maksudnya.

13.Adakah anda menggunakan Google.com untuk menjawab soalan di atas?
Zumal google untuk 1 soalan jew

Diharapkan budak berpuas hati dengan jawapan zumal ini. Terima kasih.

14 comments:

  1. cekap dan skema betul jawapan zumal...hahaha

    ReplyDelete
  2. Yey sama la fan liverpool dan germany ;)
    Hehe. Mekaseh bro jawab dengan penuh dedikasi. Markah penuh ni. Hehe. Baru budak tau yg perlis xde daerah tapi ada parlimen. So objektif tercapai dapat tambah pengetahuan budak ;)

    ReplyDelete
  3. dah dapat jawapan utk award nih.thanks zumal.. bole tiru tak ni?kehkeh ;p

    ReplyDelete
  4. Zumal sampai kena baca blog bahasa Indonesia untuk jawab soklan cepu cemas tu ^_^

    ReplyDelete
  5. Tiru je Nadyya. Musim soklan bocor sekarang nie ^_^

    ReplyDelete
  6. jawapan zumal memang terbaik!!!! haha

    ReplyDelete
  7. soalan mcm comel jer ..hehe..terkedu n menggaru kepala jugak bca soalannya..hehe..

    ReplyDelete
  8. soalan mcm comel jer ..hehe..terkedu n menggaru kepala jugak bca soalannya..hehe..

    ReplyDelete
  9. haha. nad nak tiru jwpn. takpe2 pemberi soalan pejam mata. soalan bocor. haha

    ReplyDelete
  10. Nadyya, cikgu kita buat2 tak nampak ^_^

    ReplyDelete