Booking.com
Booking.com

22 Sep 2014

HISTORICAL OF ALIEN IN MALAYSIA PART 1

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. Hari ni zumal teringat nak kongsikan sesuatu kerja gila zumal masa remaja dulu. Mengkaji kewujudan makhluk asing. Kalau cuti sekolah memang zumal selalu berjaga malam. Tapi sayang sekali zumal tak ada kamera just ada teropong jer yang zumal beli hasil mengumpul wang saku dan bisnes. Sekarang entah kemana hilangnya teropong tu. 

Ok kita singkap semula laporan akhbar Utusan Malaysia pada 20 Mei 1999. UFO dilaporkan berlegar-legar di udara Baling. Objek itu mengeluarkan cahaya berwarna biru kehijauan terbang sekitar Kupang, Baling beberapa minit sebelum menghilangkan. 

Penduduk, Md Noor Abdul, 60 tahun (masa tu) berkata dia ternampak satu objek yang besar ketika mengayuh basikal ke masjid untuk solat Subuh kira-kira 5.20 pagi. Objek itu melintas kawasan itu tidak sebising kapal terbang.

Peniaga, Ismail Abdullah, 50 (masa itu) berkata dia terkejut apabila melihat objek besar yang bulat dan berekor bersegi di belakangnya berlegar.

Peniga roti canai, Hasli Md. Desa, 25 (masa itu) tidak menyangka objek itu boleh muncul di situ dan sempat melihatnya antara 2-3 minit sebelum hilang. Objek itu dilihat oleh Hasli kira-kira 5.00 pagi sebelum mula berniaga. Sumber Utusan Malaysia. 

Ikuti sambungan seterusnya hanya di duniazumal.

20 comments:

  1. alien memang wujud... hihihi.. itu je nak komen...

    ReplyDelete
  2. skrg ni jarang dah dgr psl penampakan UFO.. dedulu kerap jugak kan? :D

    ReplyDelete
  3. dlm satu program agama , ustaz ada kata kemungkinan ufo itu dr kalangan jin ...

    ReplyDelete
  4. Asalkan benda itu objek terbang yang tak dikenali dipanggil UFO

    ReplyDelete
  5. Sebab itulah maksud UFO dalam bahasa Malaysia. Objek terbang yang tidak dikenali. Kalau kenal bukan UFO dah maybe UAV

    ReplyDelete
  6. Hahah excited ni.. cepat2 berita seterusnya.. semangat betul nak kaji alien ni ^^

    ReplyDelete
  7. wah UFO!! xsbr nak bc seterusnyaaa ;)

    ReplyDelete
  8. Zumal peminat tegar UFO ke...wahaaa..dulu time sekolah kecik2 ada juga Nad dengar...sekarang dah jarang sangat2..

    Jemput join....
    Giveaway "Saya Nak Sihat" Sept 2014
    Hadiah-hadiah produk kesihatan bernilai hampir RM1000 untuk dimenangi :)

    ReplyDelete
  9. Hehehe kita suka ngan Alien terutama alien baik yang namanya JADOO tu dalam citer Krishh

    ReplyDelete
  10. hahaha..alien jadoo tu comel kot..siap boleh menyanyi lagi..tapi sedih masa last tu dia kene balik sebab nak kene tangkap dengan police..btw zumal, AB ada tag awak ye..jemput singgah

    http://aksarabiruu.blogspot.com/2014/09/liebster-award.html

    ReplyDelete
  11. rajin buat kajian. bagus :)
    hehe. mesti suka tgk cite berkaitan alien kan

    ReplyDelete
  12. Dah lama juga tak timbuk ttg cerita2 ufo ni kan...

    ReplyDelete
  13. Kat Malaysia memang dah lama tak ada. Kalau nak ikut tahun ni banyak laporan dari US dan negara2 lain je.

    ReplyDelete
  14. tadi baca entri di ipoh..skarang di Baling..mmg ada ke UFO tu

    ReplyDelete
  15. Scarynya.. Dulu memang kerap jugak keluar berita penampakan UFO ni kan? Sekarang dah tak dengar..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete