Booking.com

3 Sep 2014

ENCIK REPORTER TO BE

Assalamualaikum, Salam Merdeka, Salam 1 Malaysia dan Salam 1 Dunia buat semua. Terlebih salam sebab zumal tak nak ada yang tertinggal. Boleh gitu? Hehe. 

Hujung minggu nie zumal dapat 1 job kiranya agak besar pada zumal yang baru merangkak dalam dunia blogger nie. Jobnya adalah zumal kena review program jabatan untuk share dalam social media dan blog nie. Kiranya jadi encik wartawan gitu. Zumal memang suka kerja2 ala wartawan dan siasatan nie. Kalau masa sekolah dulu zumal rajin cari bahan pasal UFO tau. Minat gila dengan alien tapi harem sekor pun zumal tak jumpa. Jumpa tapak kaki ayam pun cakap alien. Pasal siasatan nie dulu kampung zumal pernah heboh jumpa tapak encik rimau. Tapi orang tak percaya sebab kampung I kat tengah pekan dan kot mana rimau mai. Hehe. Lupakan jew bab tu.

Hujung minggu nie kira first time zumal hadirkan diri dalam event secara rasmi sebagai blogger. Eksited siot. Bahasa malam nie agak gila sebab zumal terlebih gembira k. Bagi yang tak mau memory phone dia full macam merdeka hari tu sendiri mau ingat la sebab zumal buat kerja seperti yang disuruh jadi jangan guna ayat sentap kat whatsapp group tu ek. Hindari sentap bila bertugas. Abaikan apa yang zumal merapu tu yer. 

Rasanya kalau merapu a.k.a merepek nie zumal boleh korang esei tapi kalau bahasa cantik dan sopan tu hanya tiga baris jew boleh buat. Apa pun untuk review hujung minggu nie bahasa akan jadi rasmi gitew. Sebabnya ada someone special wants to see it. Oleh itu korang semua nantikan review program tu yer. Majulah blogger untuk negara. Tata titi tutu.

21 comments:

  1. Ya Allah... bestnya kerja tu. Saya pun suka jadi wartawan ni tapi tak ada peluang nak sambung belajar dalam bidang kewartawanan. Tahniah Zumal. Bukan senang nak dapat peluang macam tu.

    ReplyDelete
  2. TAHNIAH ZUMAL ..All The Best Ya ..Lya doakan yg TERBAIK tuk Zumal..Semoga segalanya dipermudahkkan k..

    ReplyDelete
  3. uhwa uhwaaaaaa.... nothing so sesuai sesuai untuk to say say.. all the best and goodluck abang zumal! hikss... chayokk chayokk. you can do it.

    ReplyDelete
  4. wah! tahniah zumal :)

    #baru perasan muka zumal sebijik mcm pensyarah bi masa nadya dulu.. hehe rindu pulak nak belaja alik ^^

    ReplyDelete
  5. wahh..best of luck en reporter to be~~ hehe

    ReplyDelete
  6. Thanks all... Nadyya, siapakah pensyarah bi tu boleh zumal tahu? Hehe ^_^

    ReplyDelete
  7. hahahha bab alien tu yg takleh blah uh .. hahaha .. Tetiba teringat , sorg kwn sk rendah panggil dayah alien sebab mata Dayah sepet tajam hujung =.=' tapi tu dulu la , skrg mata dah luas . Ahaksss .. Tahniah and all the best Zumal ! Go Go Go Zumallll !!! ^_^

    ReplyDelete
  8. all the best zumal... alhamdulillah !! rezeki tuuuu... semoga sukses ye...

    ReplyDelete
  9. wah..bestnye dpt jemputan..^^

    tahniah,blog anda telah direview..

    http://whiteroses2013.blogspot.com/2014/09/review-blog-dunia-zumal.html

    ReplyDelete
  10. all the best zumal...nak jugak nanti tengok entry tu...

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum dan salam singgah pagi Zu Mal...wah...bestnyer dapat job...semoga berjaya dan sentiasa di murahkan rezeki....

    ReplyDelete
  12. All the best Zumal... semoga sukses.. :) :)

    ReplyDelete
  13. Wah..bestnya zumal... Tahniah and good luck

    ReplyDelete
  14. wah zumal, job baik tu.. semoga dapat dilaksanakan sebaik mungkin ye... tahniah tau..

    ReplyDelete
  15. Wahh wah wahh gtuu...tahniah yz zumsl..all the best

    ReplyDelete
  16. wah, tahniah :D

    pergh, kalau jmpa alien sungguh, apa reaksi pertama bro zumal? XP

    ReplyDelete
  17. Tahniah yew :D First time baca entri yang excited macam ni dalam blog ini haha.. dulu masa kecik pun suka cari tapak kaki.. kononnya nak kaji siapa punya xD Part alien tu lawak haha terbaik argh ^^

    ReplyDelete
  18. Nanti zumal cari balik koleksi cerita tentang UFO dan alien untuk kongsi kat blog ^_^

    ReplyDelete