Booking.com
Booking.com

24 Sep 2014

ALEXA RANK LAGI

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. Hari nie zumal nak kongsikan lagi ranking Alexa. Sebabnya kerana zumal tengok angkanya semakin menurun. Alhamdulillah. 

Kekadang yang tanya zumal kenapa nak kongsi Alexa rank nie? Sebabnya Alexa adalah satu aplikasi pengiraan ranking yang dipercayai umum. Jadi apa tujuannya? Tujuan selalunya  bagi memudahkan prospek (pengiklan) mengetahui kedudukan dan potensi blog itu terutama blogger yang menggunakan blog sebagai medium sumber pendapatan. Gitu ler ceritanya. Kepada otai2 yang hensem2, cun2 dan cute2 semua kalau salah tolong tunjukkan. Selamat berlunch semua. Bye bye...

14 comments:

  1. Assalammualaikum... zumal,

    tahniah ada peningkatan yang baik untuk ranking alexa nie.. ok.

    mselim3

    ReplyDelete
  2. oh mcm tuu.. bru tahu :)

    tahniah ye ^^

    ReplyDelete
  3. zumal, tips mama... update blog lebih konsisten, perlu ada pengisian... kejar seo sikit2, tak banyak pun tak pe.... ok zumal.. gud luck !!

    ReplyDelete
  4. tahniah zumal...aplikasi ilmu dari mamaniza tu zumal...^_^

    ReplyDelete
  5. Insha Allah zumal cuba praktikkan tips mama... Thanks mama berdua. Hehe ^_^

    ReplyDelete
  6. menjawab pertanyaan zumal... tak yah nak isi form bagai.. masuk je kelab tu, post entri kat situ. automatik kita dibawah naungan kelab tu. anytime nak post entri yang dah lama pun boleh.. kelab tu aktif sgt zumal.. baik zumal join ..

    ReplyDelete
  7. Thanks mama atas perkongsian yang diberikan tu ^_^

    ReplyDelete
  8. tahniah ! semoga lbh mengecil lagi selepas ini ...

    ReplyDelete
  9. wahh semakin menurun??? bagusnya... zumal, nak tanya boleh...nak check ranking alexa ni camne? ajar lah kite blogger baru...ehheehhe :D

    ReplyDelete
  10. tahniah zumal... kejar lagi... biar sampai kurusssss....

    ReplyDelete
  11. Malu nk kongsi ranking tu sbb tggi sgt almaklumlah update ikut suka je :-)

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah tahniah Zumal... semoga terus sukses!!

    ReplyDelete