Booking.com
Booking.com

16 Sep 2014

Ceritera Merdekaku by Dunia Zumal

Assalamualaikum dan Salam Kemerdekaan ke 57 buat semua rakyat Malaysia dan Salam 1 Dunia buat semua pengunjung blog Dunia Zumal ini. Bersempena bulan kemerdekaan ini dengan rasminya Zumal melancarkan Segmen Ceritera Merdekaku yang bakal menceriakan bulan kemerdekaan ini. Dengan segmen ini dapat kita kongsikan kisah kemerdekaan kita dan semangat patriotisme kita semua sejajar dengan tema kemerdekaan tahun ini Malaysia : Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta.

Syarat dan Terma 
1.Blogger Malaysia
2.Buat entri bertajuk 'Segmen Ceritera Merdekaku by Dunia Zumal' bersama nukilan kisah merdeka anda serta banner segmen dan backlink ke segmen ini.
3.Submit link entri anda di ruang komen di bawah.
4.Follow blog ini dan blogshop baru zumal DI SINI
5.Klik link berikut sehingga habis loading 
Pautan 1
Pautan 2

6.Keputusan berdasarkan entri terbaik yang dipilih sendiri oleh zumal
7.Tarikh tutup 16 September 2014

Hadiah
1.Jam Tangan Casio G-Shock

2.Jam Tangan Replica Adidas Yellow Edition

3.Jam Tangan Replica Adidas Red Edition 

4.Universal Clip Lens 

p/s Salam Kemerdekaan buat semua. Bersama kita hargai kemerdekaan yang kita kecapi kini.
#TeamBloggerSupportGaza
#SupportGaza
#SaveGaza
#PrayForGaza


43 comments:

  1. InshaaAllah..Nanti saya join...draf baik2 dulu...:D

    ReplyDelete
  2. Wah wah wah Zumal buat segmen lagi ..Wow hadiah emnarik tuuu .......

    ReplyDelete
  3. InsyaAllah ada masa nnt Lya join ya ..

    ReplyDelete
  4. wah.. zumal bg segmen lagi...
    nasib baik tarikh tutup lmbat lgi. smpat nk krang skit... heee

    ReplyDelete
  5. boleh join ni.tapi kene draft baiik2 dulu..menarik hadiah nye

    ReplyDelete
  6. wah menarik hadiahnya nanti cuba join...

    ReplyDelete
  7. menarik hadiah - hadiahnya ...

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum dan selamat pagi Jumaat Zu Mal..wahh..hadiah dia menarik...tentu ramai yg join ni..

    ReplyDelete
  9. Salam Bro Zumal. Wah, segmen dan hadiah yang menarik :) InsyaAllah Cik Mimie akan join nanti :)

    ReplyDelete
  10. TQ atas kad raya...^_^ Entry balas http://www.aimisyahirah.com/2014/08/kad-raya-dari-blogger-irrayyancom-dan.html

    ReplyDelete
  11. InshaAllah nanti kite join. Kena cr ilham ni. :)

    ReplyDelete
  12. rajinnya zumal buat segmen.. good luck..

    ReplyDelete
  13. kne mengarang ni...insya Allah, join support zumal...^_^

    ReplyDelete
  14. http://www.aimisyahirah.com/2014/08/segmen-ceritera-merdekaku-by-dunia-zumal.html

    ReplyDelete
  15. saya join
    http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/08/segmen-ceritera-merdekaku-by-dunia-zumal.html

    ReplyDelete
  16. menariknya Zumal
    Tapi saya tak pandai nak bercerita. adusss. Entry pon amik masa berjam-jam. ermmm tapi boleh la cuba kan?

    ReplyDelete
  17. pergh.. hadiah tu, pergh.. jap2 nak karang cerita.. heheh

    ReplyDelete
  18. Woo,hadiah dia best2 la, insyaAllah join...;-)

    ReplyDelete
  19. okay, dah siap karang cerita..

    http://pening-pala.blogspot.com/2014/08/segmen-ceritera-merdekaku-by-dunia-zumal.html

    ReplyDelete
  20. Join.. :)
    http://indahnyapelangiku.blogspot.com/2014/08/segmen-ceritera-merdekaku-by-dunia-zumal.html

    ReplyDelete
  21. wahhh! menarik ni! insyaAllah ...all the best to Zumal dan semua yang join :)

    ReplyDelete
  22. ana join ya..
    http://adna2029.blogspot.com/2014/08/ceritera-merdekaku-by-dunia-zumal.html

    ReplyDelete
  23. Bismillahirrohmanirrohim....saya joined ya.
    http://duniakita94.blogspot.com/2014/08/ceritera-merdekaku-by-dunia-zumal.html

    ReplyDelete
  24. http://www.feetrimahadzir.com/2014/08/segmen-ceritera-merdekaku-by-dunia-zumal.html

    ReplyDelete
  25. join... hikhook... hehe http://naalisaa.blogspot.com/2014/08/ceritera-merdekaku-by-dunia-zumal.html

    ReplyDelete
  26. salam bro,
    sy join :)

    http://rainfallasleep.blogspot.com/2014/08/segmen-ceritera-merdekaku-by-dunia-zumal.html

    ReplyDelete
  27. saya join ya^^
    http://farahanaramlan.blogspot.com/2014/08/segmen-ceritera-merdekaku-by-dunia-zumal.html

    ReplyDelete
  28. wooo gempak giler hadiah die! nak join!!!!! ;D

    ReplyDelete
  29. JOIN! gigih menaip. HAHA

    http://ehtejakettew.blogspot.com/2014/08/segmen-ceritera-merdekaku-by-dunia-zumal.html

    ReplyDelete
  30. Join :)
    Ceritera Sehari sblum merdeka

    http://miss-fatyn.blogspot.com/2014/08/ceritera-merdekaku-by-dunia-zumal.html?m=1

    ReplyDelete
  31. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  32. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  33. http://umikasum.blogspot.com/2014/08/segmen-ceritera-merdekaku-by-dunia-zumal.html

    ReplyDelete
  34. perghh hadiah menariknyaa.. tapi waktu yang husna ada tak mengizinkan..huhuhu..

    ReplyDelete
  35. Wahh wah wah..best ...tp Lya lum sempat join lg huhuhu

    ReplyDelete
  36. join...

    http://cikmadiah.blogspot.com/2014/08/segmen-ceritera-merdekaku-by-dunia-zumal.html

    ReplyDelete
  37. Wahhh hadiah yg menarik. Good luck kpd mereka yg join

    ReplyDelete
  38. selamat hari Malaysia.

    http://acikwatie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  39. http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2014/09/segmen-ceritera-merdekaku-by-dunia-zumal.html

    ReplyDelete