2 Jul 2014

Wordless Wednesday: Masjid Al Hussain Kuala Perlis

Assalamualaikum dan Salam Ramadhan buat semua. Hari ni belum ada idea zumal nak kongsi apa kat korang. Jumaat lepas zumal buat kali pertama solat kat Masjid Al Hussain Kuala Perlis. Zumal nak kongsikan gambar kat masjid nie kerana bagi zumal ianya cukup indah. Masa berwuduk tu kita boleh dengar deruan Gombak memukul dinding masjid. Cukup mendamaikan. Masjid ni ada kincir angin untuk jana bekalan kuasanya sendiri. 





Gambar malam ni ihsan Google 
Masjid nie juga dikenali sebagai masjid terapung. Lokasinya berdekatan jeti Kuala Perlis. Mai Perlis singgah la sini... Wassalam...

21 comments:

  1. cantik tengok pemandangan malam kat masjid nie...

    ReplyDelete
  2. masjid atas laut ke ni? mesti best kan?

    ReplyDelete
  3. subhanAllah. cantik masjid ni :)
    harap dapat singgah satu hari nanti.

    ReplyDelete
  4. Sughanallah ..Cantiknya masjid ni ...

    ReplyDelete
  5. perlis pun ada masjid terapung.. kalau dpt dengar bunyi ombak mmg tenang sangat..

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. Indah... jangan di pandang saja

    ReplyDelete
  12. Menarik.. cantik. Kalau ke Perlis pasti akan singgah... :)

    ReplyDelete
  13. pernah gak dlm 3-4 kali solat kat sini rasanya masa blaja kat perlis tahun lepas...mmg sgt cantik masjid ni dan view nye...

    Entri terkini MINDAKABUR : Muat-Turun Video Youtube Dengan Cara Edit Pada URL Video

    ReplyDelete
  14. husna dah pernah sampai!! serius tenang je kawasan tuh..:)

    tringat hutang entry nih..

    ReplyDelete
  15. bestnya.. kt batu feringghi pun ada masjid terapung. cantik bila tgk waktu malam. selamat berpuasa zumal.

    ReplyDelete
  16. Alhamdullilah. Cantik sungguh! nak pergi Perlis! hehe

    ReplyDelete