Booking.com
Booking.com

16 Jul 2014

Terjebak

Assalamualaikum dan Salam Ramadhan buat semua... Sejak kebelakangan ini zumal dah mula terjebak dalam pembikinan cookies. Bagi zumal yang first time menceburkan diri dalam bidang pembuatan biskut raya ni rasa amat mencabar bidang ini dari segi wang dan masa. 
Sejak terjebak ni zumal mula kenal piping bag, loyang, emplex, gula kastor, gula aising, auns dan banyak lagi. Ada benda pernah zumal dengar tapi tak pernah guna dan tak pernah tahu kegunaannya. Kini zumal dah lebih expert dalam bidang ini. Hasrat zumal nak jadikan bidang nie sebagai sumber side income. Modal zumal keluarkan pun beribu-riban kalau tak manfaatkan sebaiknya macam bakar duit aje la... 

Macam bisnes kurma zumal juga, cookies nie akan zumal supply kepada peniaga-peniaga sekitar Perlis. Setakat sekarang baru ada dua peniaga yang nak jualkan cookies zumal. Alhamdulillah, zumal rasa sangat bersyukur. 

Terima kasih kepada korang semua yang sudi support zumal dalam bisnes dan juga dalam berblogging ini... Doakan kejayaan untuk zumal yer. Sayang u all... Tata titi tutu ^_^

15 comments:

  1. cantik n colourful cookies tu...

    ReplyDelete
  2. buat cookies xsusah yg penting rajin n mahu...gdluck bisnis baru...

    ReplyDelete
  3. rajinnya zumal berbisnes...goodluck!

    ReplyDelete
  4. cantik warna-warnanya...gud luck

    ReplyDelete
  5. moga berjaya dalam bisnes :)

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah...semoga berjaya dlm apa jua zumal lakukan

    ReplyDelete
  7. Untungla pandai buat biskut hehehe ..Bak sini setabung nak rasa ..

    ReplyDelete
  8. walawehhhhhhhh
    buat biskut rainbow

    ReplyDelete
  9. Wahh... cayalah Zumal... menarik ni.. :)

    ReplyDelete
  10. nk oder boley?x minat buat cookies :P

    ReplyDelete
  11. Hebatlah Zumal ni.
    Saya doakan Zumal berjaya dengan cita-cita zumal.

    ReplyDelete
  12. wahhh bagusnya zumal.. berani memulakan langkah..hebat lah!! semoga berjaya ye..;)

    ReplyDelete
  13. warna warni biskut zumal. hehe

    ReplyDelete