5 Jun 2014

Hutang Semalam

Assalamualaikum dan Salam 1 Dunia buat semua... Hari ni sebenarnya zumal el... Duk rumah jer akibat pagi tadi rasa macam nak demam... Dalam tengah hari dah ok tapi zumal kekal nak bercuti. Hari nie dapat la buat kerja rumah macam mengemas dan basuh baju... Alhamdulillah lega semua kerja dah siap.

Hari juga dapat zumal bawak motor pergi servis sebab bawak pun dah rasa lain. Selain tu zumal hantar repair cermin mata zumal. Sejak bulan 1 lagi bingkainya patah. Awal tahun macam2 nak bayar jadi terpaksa pending bab cermin mata tu. Pergi tadi katanya boleh siap petang nie tapi sampai ke malam takde pulak orang hubungi. Esok jer la...

Semalam nak post entri tapi akibat sibuk main game akhirnya entri tu terbuku dalam otak jer... Lupakan jer pasal semalam. Hari nie pun boleh untuk membebel panjang. Tapi ada ke yang baca sampai perenggan ketiga nie? Cer angkat pening kalau ada... Hehe. Hutang semalam tu hutang nak share entri je bukan hutang duit.

Alhamdulillah hari ni tok nampak ceria dah. Kalau masa pak cik dan Mak cik balik ke Kelantan tu tok jadi tak sihat. Tok memang saja lagu tu. Dia suka kalau meriah. Kalau zumal dengan dia ja memang sunyi la. Tak ada bahan nak bertengkar. Fuh jangan terkejut. Itu dah feveret kami untuk kasi happening. Hehe. 

Bab makan. Tok dah lalu makan. (Selera) Petang semalam zumal gorengkan kopok yang pak cik dan mak cik bawak hari tu. Alhamdulillah selera juga tok makan. Dan yang penting tok boleh telan makanan tu. Syukur la.



Malam nie tok teringin kentang putar lak. Lepas maghrib zumal pun merempit ke kepsi Kangar beli kentang putar kegemaran tok dan kebetulan teringat iklan zinger remixed kepsi tu. Apa lagi zumal pun grab one... Burger nie memang feveret dari kecik lagi. Jadi macam2 jenis burger yang zumal try. Burger yang paling zumal suka tu burger oblong daging dan burger bakar... Setelah mencuba Zinger Remixed KFC tu memang feeling habis la... So Good... 

Teh tu pun teringin apa yang tok makan tapi bila kasi tak pulak makan. Tok bagi hash round kepsi tu pun dia tak makan. Last2 Teh makan friskies jer. Setakat nie jer cerita zumal malam ini. Nak pergi lepaskan tentera2 zumal tu. Wassalam...

Lain2 yang menarik :


13 comments:

  1. tok.. nak sikit kentang putar tu.. favourite zizie jugak.. hehe.. orang tua mmg mcm tu zumal.. dia suka happening gitu..

    ReplyDelete
  2. Kadang2 kami raya pun berdua jer Zizie :(

    ReplyDelete
  3. Faveret gak kentang putar tu. Kalau makan mmg org lain mintak tak dapek den nak bg...

    ReplyDelete
  4. aiyak..tringin pulak kfc..sedapnya..lma xmkn..

    ReplyDelete
  5. Amboi makan besar nampak zumal
    Tak nak ajak akak sekali ke
    Tak boleh jadi nie
    Dok dia tayang kfc je nie

    ReplyDelete
  6. bila demam teringin nak mkn whipped potato tu..sbb nasi x lalu mkn. huhuhuhu

    ReplyDelete
  7. salam.hai....wahh sedapnya kopok :)) nak sikit...hehehe

    ReplyDelete
  8. Lama pulak rasanya tak mkn KFC... saya pun ada rasa mcm nak demam Zumal. Hal jangkit kawan2 masa terperap kat meetinglah ni huh..
    Salam Jumaat.. :)

    ReplyDelete
  9. syukur tok dah lalu makan.. org tua mmg mcm tu zumal..diorang suka suasana meriah..:)

    ReplyDelete
  10. Bagusah.. teringin nak makan kepci pula :3 "tentera".. hmmm~

    ReplyDelete
  11. Wah zumal dh try mkn ye..akak jugak lum.rase lg

    ReplyDelete
  12. Wah zumal dh try mkn ye..akak jugak lum.rase lg

    ReplyDelete