15 Jun 2014

Gangster Tamanku...

Assalamualaikum dan Salam 1 Dunia buat semua... Sekarang nie kalau ada filem Melayu kat pawagam mesti membawa kisah hantu dan juga gangster. Sedikit sebanyak ianya turut membawa kesan kepada penontonnya. Kalau sekadar budaya berpakaian seperti gangster tu boleh juga dibendung tapi kalau budaya gangster tu pun dibawa keluar dari pawagam memang mendatangkan kesan yang besar terhadap masyarakat dan negara.

Baru-baru ini tersebar kisah sekumpulan pelajar perempuan bergaduh a.k.a membuli seorang pelajar perempuan lain. Dari perhatian zumal sudah bertahun-tahun penularan budaya gangster di kalangan pelajar sekolah. Salah faham sikit dorang angkat geng. Cikgu ke sesapa yang tegur pasti akan kena gertakan gangster ni. Zumal pun takut kalau ada apa2 masalah dengan pelajar-pelajar yang rupa agak gangster nie. Bukan la takut sangat. Tapi kalau serang dari belakang habis la zumal.

Pernah tahun lepas sorang budak sekolah langgar zumal keluar dari simpang hospital. Tapi dia pulak yang cakap bikin panas kat kita. Awak yang langgar saya masa saya lintas, kereta pun dah beri laluan untuk zumal lintas, alih-alih awak tiba dari luar line langgar saya, awak la salah. Awak potong double line pulak tu nak potong barisan nak cepat ke sekolah la tu. Orang lain dah belajar setengah jam awak baru nak kalut pergi sekolah ape hal. Tu yang langgar orang tu. Zumal nie tak nak la bising-bising tepi jalan tu. Bagi nombor fon kat dia kot dia ada sesuatu tak puas hati. Setahun lebih dah berlalu tapi tak call pun. Cakap boleh sebarang cakap dik...

Alamak terlebih panjang pula kisah kat atas tu. Sebenarnya nak cerita pasal gangster kat rumah zumal. Kalau keluar ja mesti cari gaduh sana sini. Tahulah awak muda lagi... Kalau sakit siapa susah. Zumal juga. Eh kenapa zumal yang susah yer? Cer tengok gangster nie, korang akan faham.


Comel tak gangster tu? Pok ni kalau keluar memang akan bergaduh. Gangster la katakan.Ok la setakat nie coretan zumal. Wassalam...

Menarik untuk anda:
1) Lexus Malaysia
2) World Cup Contest
3) Kisah Jalan Klang Lama
4) Untuk peminat Samsung

17 comments:

  1. Amboi memang penuh satu rumah zumal dengan pusak2 yang comel2 tu hihi..

    Pusak bahasa sarawak untuk kucing

    ReplyDelete
  2. gangster sgt,, hik3..gangster ni boley cium2 pluk2..

    ReplyDelete
  3. gangster sgt,, hik3..gangster ni boley cium2 pluk2..

    ReplyDelete
  4. tudiaaa gengster ni kira al capone la nii hihihihh

    ReplyDelete
  5. Huhu comelnya gangster tu xD kite pun pernah.. kalut2 nak ke sekolah sebab masatu amik Rapid.. tup tup lambat 20 minit lari lintas jalan.. tettttt xD

    ReplyDelete
  6. Zumal ..budak tu tak call sebab dia tahu la tu dia yang salah ..dah salah ada hati nak marah org ..

    ReplyDelete
  7. Itulah pengalaman di tett terakhir hingga kini, zumal terbang beberapa meter...

    ReplyDelete
  8. next time klu jumpa budak camtu , ajak jer sembang kat balai . ada lesen ker ... kucing sis tak gangster kat luar tapi jadi penjaga rumah ... ada jer kucing luar dtg nak tumpang mkn , meriah lah satu rumah . mlm tang org dok nyenyak tidor lak tu ... huhuhuuu

    ReplyDelete
  9. Boleh join abg long fadil ni. haha

    Entri terkini MINDAKABUR : Berangan Nak Jadi Perisik

    ReplyDelete
  10. Kucing zumal suka berbalas pantun dengan kucing luar masa orang tengah nyenyak tidur... Hehe :)

    ReplyDelete
  11. Gangster jenis ni tak boleh bawak masuk mahkamah Zumal.. masalah tu.. :D :D

    ReplyDelete
  12. jelingan dia tu.. mahal betui.. haha..

    ReplyDelete
  13. gangster yg x boleh ditangkap oleh polis ;-)

    ReplyDelete
  14. nasib baik masa skolah dulu xda kes buli membuli walaupun sek smua prempuan. hehe.. kesian kucing zumal tu. comel2

    ReplyDelete