20 Jun 2014

Ada Kenduri Rupanya

Assalamualaikum, Salam Jumaat dan Salam 1 Dunia buat korang semua... Alhamdulillah Jumaat yang penuh berkat. Hari ni makan free jer. Tengah hari tadi kami berkunjung ke majlis kenduri kesyukuran di rumah mantan tuan Pengarah JKM, En Abdullah bin Ali.

Kalau dulu zumal makan memang mengelak makan daging kambing. Sebabnya orang selalu cakap nanti panas la, sakit kepala dan darah tinggi tapi sejak zumal try pada tahun 2012 dulu, tak terjadi apa pun pada zumal yang amat sensitif nie. Hari nie boleh makan kambing lagi. Tak makan rugi la sebab sedap ooo.


Selera sungguh rakan2 sekerja makan. Zumal walaupun eksited nak makan tapi teringat gak yang zumal tengah sakit perut. I bedal jugak. Syukur kenyang sangat. Lepas kenduri kami bertolak ke masjid untuk solat Jumaat. Dah lama tak solat di luar kariah. Kiranya hari ni tok makan sorang la. Selalu kalau makan sorang memang tok tak selera. Memang betul tadi zumal call tanya dia kata tak sedap. Petang nie beli makan lain untuk tok. Kena teman baru tok makan. Salam Jumaat. Wassalam...

16 comments:

  1. salam. wahh wahh..seronok makan daging kambing eh hehhe

    ReplyDelete
  2. wah cucu tok makan kenduri kambing ya best nyum..nyum..

    ReplyDelete
  3. rugi la sape xmakan daging kambing..sedap kannn..buat bbq pon best.

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah.. rezeki hari Jummat. sedap tu :)

    ReplyDelete
  5. Salam Jumaat Zumal ..wah wah wah pergi kenduri rupenyerr..Sedap tu makanannya ..Kambing hehehe ..Lya mmg tak makan bukan apa takder sbb khusus tapi Lya tak makan hehe ..

    ReplyDelete
  6. wah..bestnye makan nasi minyak..yummy..=)

    ReplyDelete
  7. beznye zumal mkn free
    yumida suka mknn kenduri..sedap!
    yumida x pernah mkn kambing
    kalau ayam mmg peberet..hihi

    ReplyDelete
  8. Aww.. kite makan ayam je.. daging lain makan kalau betul2 terpaksa je xD so tak pernah makan kambing :3

    ReplyDelete
  9. kalau saya, pantang kalau ada kambing.. tengah migraine pun, gagah makan jugak.. hehehe...

    ReplyDelete
  10. xpnah mkn kambing....
    dging pun jrg nk mkn..

    ReplyDelete
  11. Wahh sedap... saya suka makan kambing.. :D

    ReplyDelete
  12. eden pn samo tak makan kambing...daging lembu pun kadang2 je...tgk pada jenis masakan gak..

    ReplyDelete
  13. perut kenyang, hati pun senang. ehehehe

    ReplyDelete
  14. mmg sodap tapi sis dpt tgk jer ... mknn sunnah tu yg terbaik .

    ReplyDelete
  15. Daging kambing la sedap.. nak dpt bukan senang.. tapi kalu ada depan mata Fiza mmg Fiza tak tolak.. hehe..

    ReplyDelete