10 May 2014

SS #1 Santai Sabtu (edited)

Selfie Sabtu 

Assalamualaikum dan Salam Sabtu...

Hari ni kebanyakan dari kita bercuti kan. Mesti pelbagai aktiviti yang u all bakal buat. Hari nie zumal hanya ss jer. Apakah itu? Adakah Syok Sendiri, Suka Selfie, Saya Sendirian, Selfie Sabtu, Sayang Saya, Saya Suka, Suka Saya, walau apa pun makna ss anda pastikan bukan Sangat Sial.

Ok SS nie adalah Segmen Sabtu Siri Satu di dunia zumal dan kita boleh Share Something. Apa kata kita semua buat segmen macam ni setiap sabtu seperti ww iaitu Wordless Wednesday. Jika ohsem untuk anda jom la kita ss.

Dalam SS #1 cuma nak sharing my ss jer. Nak main dengan kucing semua pakat tidur berjemaah hari ini. Mungkin sebab cuaca terlalu panas kot.

Tidur berjemaah 
Pada sebelah malam pula zumal akan pergi ke kelas Al Quran bersama kawan2. Seminggu sekali je kelas nie. Dulu masa kecil hanya baca Al Quran sekali harung jer. Dah dewasa nie terasa nak menajamkan bacaan dan memperbetulkan tajwid pula.

Lepas balik mengaji tu zumal singgah kat stall Ishkal Burger Bakar. Dah lama tak makan burger bakar nie. Sebiji pun dah boleh kenyang satu hari. Alhamdulillah.

Apa pula ss anda? Adakah anda main game seperti INI. Atau anda berselfie bersama ibu atau anda berselfie untuk jadi JUTAWAN. Atau pun anda nak bergambar macam nie dan share kat IG. Atau pun anda ingin PELUANG menang RM7,000.00 Atau anda terfikir bertapa poyo zumal pada hari ini. Apa pun selamat berhujung minggu dan jangan lupa share ss anda kat entri zumal. Nanti zumal berblogwalking yer. Fuh sangat ss :)

11 comments:

  1. amboi.. ss dia mgu ni... tasha mgu ni dah rilek sikit.. just nk fokus dgn exam ja ni

    ReplyDelete
  2. Fokus jangan tak fokus Tasha. Good luck yer :))

    ReplyDelete
  3. byk makna SS ni...igtkan motor yamaha SS td...hehe

    ReplyDelete
  4. Boleh tak kita mempelbagaikan ss macam nie :))

    ReplyDelete
  5. selamat berhujung minggu...

    ReplyDelete
  6. apa saja boleh jadi ss . asalkan suka dan tak kacau orang ... hehehee

    ReplyDelete
  7. Iskh saya pergi pasar malam jela..cari makanan sambil cuci mata

    ReplyDelete
  8. sabtu, zizie marathon OP.. tiap2 hari kot marathon.. hehe.. baguslah zumal.. pergi kelas mengaji.. thumbs up :) dapnyer burger...

    ReplyDelete
  9. Akak fokus in kerja rumah yg tak pernah habis..

    ReplyDelete
  10. Tomei kucing dia. ^^ Aktiviti berfaedah patut diteruskan. Ms. Panda sokong ^^

    ReplyDelete
  11. Wahh.. sempoi juga tu Zumal.. :D

    ReplyDelete