Booking.com
Booking.com

21 May 2014

LIEBSTER AWARD PART 7

Assalamualaikum dan Salam 1 Dunia buat semua...
Kali ini kali ke 10 zumal kena tag dalam Liebster Award...
Kali ini fiemi yang tag zumal. Zumal minta maaf kerana mengambil masa yang lama untuk publish Liebster Award nie. Sekarang plan data dah betul2 habis kouta jadi zumal gunakan WiFi ofis jer. Hari nie kebetulan kerja yang menimbun zumal telah diselesaikan jadi boleh la zumal meluangkan masa untuk menjawab dan menaip segmen ini... (Alasan macam la kerja banyak sangat kan)

Jom ikuti Q&A fiemi

1) Bila start masuk dalam dunia blogging
Zumal masuk dalam dunia blogging sejak tahun 2011 tapi blog asal tu zumal dah tak guna. Blog duniazumal nie bermula sejak tahun 2012.

2) Percaya tak dengan magic
Magic nie bila tengok macam boleh percaya jer mungkin kesilapan mata tengok kot.

3) State your best past time memories
Kalau dalam family, masa bersama arwah tok wan memang saat sangat indah pada zumal.
Dalam berblogging nie saat indah adalah masa zumal dapat sertai Majlis Sepetang Bersama Blogger 2014...

4) Jikalau mesin masa doraemon itu wujud, apa yang nak diubah dalam masa lepas
Kalau la ada zumal nak pergi masa arwah tok wan masih hidup mungkin akan beri lebih perhatian pada kesihatan tok wan zumal. Zumal sayang sangat pada tok wan kerana tok wan yang besarkan zumal...

5) Looking back for the past 3 years, how much do you think you changed
Dulu hidup zumal agak terawang-awang sekarang zumal bersyukur sangat sebab ada kerja walaupun bukan kerja tetap :)

6) Who do you see in yourself for the next 10 years
Kalau boleh zumal nak jadi full time blogger ataupun setidaknya sebagai usahawan berjaya...

7) And apa yang akan dibuat untuk pasti kan perkara itu berlaku
Zumal akan maintain jaga blog ini dan akan sertai apa2 event untuk blogger bagi mengenali otai2 blogger... Kalau dalam bisnes, zumal memang sentiasa buat bisnes part time sekarang nie...

8) Siapa idola dalam hidup
Idola zumal adalah Tun Dr Mahathir kerana beliau seorang yang bersemangat dan berkarisma...

9) Nyatakan prinsip hidup korang
Prinsip zumal maintainkan usaha confirm berjaya

10) Apakah perubahan dalam hidup korang setelah korang start blogging
Setiap hari zumal teringat kat blog... Kadang2 rasa susah hati kalau tak tengok blog atau baca komen u all. Yang penting zumal akan sentiasa pastikan dapat berblogwalking ke blog rakan2 yang telah berkunjung ke blog zumal sebagai menghargai mereka kerana sudi support zumal dalam dunia blogging ini :))

11) Apa pendapat korang pasal blog saya
Ok ini jawapan zumal. Blog fiemi cantik dan kemas. Memang zumal tak dapat lawan fiemi la... Bagi anda yang sedang baca tu jom terjah blog fiemi :))


Untuk fiemi sekian sahaja jawapan dari zumal... Jangan risau zumal tak tag yer :))

19 comments:

  1. Zumal nak jadi full time bloggeR? insyaAllah semoga doa zumal diperkenankan Allah aaminn.

    ReplyDelete
  2. Kalau boleh itu la yang zumal cita2kan... Masa dengan keluarga pun banyak :))

    ReplyDelete
  3. Wahh wah wah yg ke 7 nie ..Amboii ramainyerr yg tag Zumal.. Ok maintainkan usaha semoga berjaya ..

    ReplyDelete
  4. salam. hai. jawapan soalan no.6..hehe sy pun jadi macam tu insyAllah :)

    ReplyDelete
  5. Ramainya yg tag...itu tanda mereka suka kat Zumal.
    Sedikit sebanyak, ada perkara bar yg dapat saya tau tantang diri Zumal melalui segmen ni.

    ReplyDelete
  6. Terima kasih kerana sudi support zumal :))

    ReplyDelete
  7. jawapan yg zumal berikan mmg bernas, telus n tulus.

    ReplyDelete
  8. byk gak zumal kena tag ye. Femes...apa pun idola kite sama...salute sama Tun M

    ReplyDelete
  9. satu hari tak tgk blog mmg rasa rindu kan.. hehe.. sama mcm Fiza...

    ReplyDelete
  10. istiqamah untuk terus berjaya kan zumal..:)

    ReplyDelete
  11. Abe Kie: Itu je yang mampu zumal berikan ;)
    Jia: A'ah zumal memang bangga dengan Tun M :)
    Fiza : Tak senang duduk kalau zumal tak buka blog dalam sehari. Hehe :))
    Husna : Betul tu husna, teruskan istiqamah Insha Allah berjaya :))

    ReplyDelete
  12. kan zumal.. xjenguk blog, rasa x lengkap. hehe. btw, zizi perasan zumal kurang citer psl parents zumal.. hehe.

    ReplyDelete
  13. Semoga maju jaya dalam kehidupan..

    ReplyDelete
  14. Zizie : Owh yer zizie memang zumal kurang sikit dengan dorang. Kami tak tinggal sama sejak lahir. Zumal ada 2 orang adik. 1 perempuan 1 lelaki tinggal dengan family di Selangor
    Yun Sing : terima kasih yer... Moga kita semua berjaya :))

    ReplyDelete
  15. Wahh... bnyknya kena tag Zumal hehee.. Semoga kita semua lebih saling mengenali lagi.. :)

    ReplyDelete
  16. Betul tu bro... Sama2 kita eratkan ukhwah :))

    ReplyDelete
  17. Wahh! dapat 10 tag? dasat la.. semoga apa yg dihajati tu tercapai aamiin

    ReplyDelete
  18. Tanda orang Famous bila kena tag banyak kali . hehe

    ReplyDelete
  19. Zumal bukan sesiapa pun untuk digelar famous :)

    ReplyDelete