Booking.com
Booking.com

18 May 2014

LIEBSTER AWARD PART 6


Assalamualaikum dan Salam 1 Dunia... Jumpa lagi kita dalam Liebster Award. Hari ni rasanya 3 kali zumal post entri Liebster Award... Kali ini adalah kali ke 9 zumal ditag. Kali ini zumal ditag oleh Fiqa NSZ. Untuk tidak membuang masa jom kita ke Q&A di bawah...

1) Lagu apa yang paling korang minat?
video

2) Kenapa korang minat lagu tu?
Zumal minat lagu tu sebab lirik dia sangat bermakna dan ada feel kat situ...

3) Cerita/ movie/ drama apa yang paling korang suka?
Owh... Selalu zumal tengok semua nampak sama ja... Mungkin drama bersiri Rindu Bertamu Di Abu Dhabi boleh zumal masukan...

4) Kenapa korang suka sangat cerita tu?
Suka sebab ada pengajaran. First, jangan dengar cakap sebelah pihak ja... Second, jangan membezakan kasih sayang kat anak mungkin yang pak cik mak cik tak sayang tu yang akan jaga masa pak cik mak cik dah tak larat nanti. Ingat tu...

5)  Dah kahwin belum? Kalau belum, apa umur yang korang rancang nak berkahwin?
Belum. Tapi anak 6 anak dah (kucing) Bila nak kahwin tu tak tahu la sebab still lonely nie :))

6) Pendapat korang mengenai blog korang?
Blog zumal biasa2 jer...

7) Pendapat korang mengenai blog Fiqa?
Blog Fiqa cantik ler... Jeles zumal tengok... Haha... Zumal suka sebab blog Fiqa tak berat nak loading... 

8) Status pekerjaan korang sekarang?
Zumal kerja sambilan kat JKM Perlis. 
Zumal juga supply kurma, kalau nak berniaga bulan puasa nie cepat2 la order 0125747869
Iklan tu :)

9) Apa impian korang?
Nak hidup bebas hutang...

10) Pernah terserempak dengan hantu tak? Kalau pernah, ceciter sikit. Hehe
Untuk jawapan ni meh rujuk SINI 

11) Pengalaman pahit dan manis yang tak dapat dilupakan sepanjang korang berbloging ?
Manis tu sebab dapat join Majlis Sepetang Bersama Blogger 2014
Pahit tu masa first time buat GA sorang pun tak join... Haha :)

Ok Fiqa... Zumal dah jawab... Zumal tak tag yer tapi kalau ada yang nak tag tu zumal sedia menerima seadanya. Haha :))
Jom melawat blog Fiqa ada giveaway yang sangat ohsem menanti anda 

8 comments:

  1. Zumal pernah buat GA.. hehe... tak th pun..

    ReplyDelete
  2. Umie: feveret tu :)
    KSD: a'ah part 6 dah. Hehe
    Fiza: Masa tu follower zumal ada 14 je... Awal tahun 2013 :)

    ReplyDelete
  3. wahh. baru fiqa tahu serba sedikit tentang zumal. thanks jawab soalan2 fiqa :)

    ReplyDelete
  4. Thanks juga untuk Fiqa kerana sudi tag zumal :)

    ReplyDelete
  5. Wahh.. terbaiklah Zumal.. :) :)

    ReplyDelete