Booking.com

18 May 2014

LIEBSTER AWARD PART 5

Assalamualaikum dan Salam 1 Dunia... Kepada para pengunjung jangan marah yer kerana asyik post entri Liebster Award jer. Nak buat camner kalau dah glam gitu. Haha *ayat perasan dan poyo* Terkedu sebenarnya sebab baru jer post dah dapat tag lagi. Thanks Kemey kerana sudi tag zumal. Nie dah kali ke 8 zumal ditag tau. Ala jawab soalan nie best tau... Jom terus Q&A kat bawah...

1) Masih bekerja atau pelajar 
Zumal dah bekerja... Tapi teringin nak belajar lagi :)

2) Suka hidup single atau couple (ada bf/gf) ?
Mesti la teringin ada couple. Haha. Iklan nie ^_^ 
Sekarang dah tak ada gf cuma ada Garfield jerk...

3) Apa nama akaun facebook dan instagram
Facebook : Ahmad Zu Mal Jr
Instagram : zumal84
Add la zumal yer. Iklan lagi ^_^

4) Sifat seseorang yang tak disukai yang pernah anda hadapi?
Besar diri dan perasan bagus sangat... Haha :))

5) Pernah jumpa hantu?
Kena tanya hantu, kenal tak zumal?  Kalau dia kenal maknanya pernah la kitorang jumpa...
Tahun 2002 masa baru pindah rumah... Suatu pagi ketika baring dalam bilik Zumal perasan ada lembaga hitam (bukan lembaga tabung haji k) masuk ke bilik dan rasa macam tak boleh bergerak ( kena tindih) masa tu zumal sesak nafas dan tak dapat bergerak dan berkata apa2... Tapi zumal usaha juga sebut Allahuakbar. Tetiba dengar pintu dihempas kuat dan zumal berjaya melepaskan diri. Tu la pengalaman ngeri zumal.

6) Pernah kena tipu oleh penipuan yang tak dapat dilupakan ?
Pernah oleh rakan kongsi bisnes lesap RM16K... Memang tak akan lupa...

7) Takut tak dengan ulat sampah or maggots?
Takut tu tidak cuma geli la dengan species macam tu :)

8) Anda suka tinggal di bandar atau kampung?
Teringin nak hidup kat bandar... Suka tempat yang happening :))

9) Anda pernah diminati oleh peminat misteri ?
Entah la... Takde kot...

10) Apa pendapat anda tentang peristiwa MH370 yang senyap begitu saje?
Zumal rasa zumal tak nak buat apa2 spekulasi tentangnya... Zumal harap ianya dapat diselesaikan secepat mungkin :))

11) Suka tak jawab soalan saya? 
Zumal suka jer Kemey dengan. cara tu dapat mengeratkan antara satu sama lain... Betul tak?

Macam selalu zumal tak tag sapa2 yer... Segan la lagi pun kawan2 semua dah ditag ^_^

Jom singgah ke blog Kemey... 

5 comments:

  1. Tahniah!!anda memang menjawab soalan hehe..thanks zumal =)

    ReplyDelete
  2. Thanks juga sebab sudi tag zumal :)

    ReplyDelete
  3. Rajinnya jawab soalan.. semoga ukhwah silaturrahim kita semua bertambat erat & mesra.. :)

    ReplyDelete
  4. Aik kite pon pernah kena yang kena tindih tu.. tapi bukan nampak lembaga hitam.. rasa macam ada benda kat tepi je.. .__.

    ReplyDelete
  5. Itu la pengalaman yang agak menyeramkan dalam hidup zumal...

    ReplyDelete