Booking.com

18 May 2014

LIEBSTER AWARD PART 4


Assalamualaikum dan Salam 1 Dunia buat para pengunjung duniazumal yer. Apa aktiviti anda di hari ahad nie? Terima kasih kepada Anna yang sudi tag zumal kat Liebster Award buat kali ke 7... Bangga kejap. Walaupun dah 7 kali tapi entri pertama Liebster Award zumal dah kumpul 4 tag dalam satu entri... Jadi sebab tu la ini baru part 4... Tak faham pun buat2 faham tau... Ok baca Q&A zumal...

1) Berapa lama anda berblog?
Untuk blog pertama kiranya tahun 2011 la tapi blog tu dah terkubur akibat serangan malware... Blog duniazumal nie bermula hujung tahun 2012 dan mula aktif tahun 2013...

2) Tempat yang anda ingin sangat pergi? Kenapa?
Mekah, sebab tempat utama yang menjadi idaman setiap orang Islam... Zumal nak berdoa kat depan Kaabah...
Kalau tempat lain  idaman zumal ialah Jepun, sebab zumal bangga dengan pencapaian negara mereka dari segi teknologi dan kemodenan...

3) GOLD or SILVER
GOLD kot boleh melabur...

4) Tiga perkataan ringkas mengenai diri anda?
I)Ketawa
II) Senyum
III) Pemalu

5) Minat dengan runningman? Member yang mana satu anda minat?
Tak minat. Zumal pernah tengok tapi tak ada feel pun. Haha. Boleh gitu?

6) Antara Malam dan Siang, yang mana satu? Kenapa?
Malam. Sebab malam boleh rehat dan tak berapa panas...

7)Jika diberi peluang anda menjadi jutawan, apakah yang sekali anda lakukan?
Bayar PTPTN dan loan PUNB sampai habis. Pastu nak settle pasal blacklist... Kemudian yang lebih nak pergi Mekah dengan Tok...

8) Antara kenangan yang paling happening dalam hidup anda?
Dapat join Majlis Sepetang Bersama Blogger 2014 

9) Senaraikan 5 benda yang anda benci?
I) Orang yang duk ulang ajak masuk bisnes dia
II) Penipu
III) Orang yang suka cari pasal
IV) Hipokrik
V) Politik 

10) Senaraikan 5 benda yang anda suka?
I) Milo Ais
II) Teh Ais
III) Ais Krim
IV) Sihat
V) Duit - wah macam mata duitan lak...

11) Komen ikhlas tentang blog ANNA?
Zumal suka dengan puisi2 Anna tu... Menarik dan kadang2 buat terkesan dihati... Moga Anna terus berblog dan terus sukses...

Zumal tak tag sesiapa k... Tak berani tag u all... Haha :))

Jangan lupa singgah ke blog ANNA...

7 comments:

  1. tak minat runningman ? minat mmg x sama kan ...

    ReplyDelete
  2. Tak minat tapi zumal pernah beberapa kali juga tengok...

    ReplyDelete
  3. http://si-gadisbiasa.blogspot.com/
    haa tu blog baru anna khas utk cerita puisi khayalan..jemputlah singgah yerr..hehehehhe

    ReplyDelete
  4. Alahai asyik tersalah tekan la pulok... Sori ada komen terdelete tanpa disengajakan :(

    ReplyDelete
  5. Soalan no 9 tu pun jawapan saya sama yg no 1 tu.. boring org mcm tu huhu...

    ReplyDelete
  6. 'Tak berani tag u all' Hahaha xD Jangan marah tau :p

    ReplyDelete