Booking.com
Booking.com

14 May 2014

LIEBSTER AWARD PART 2


Assalamualaikum dan Salam 1 Dunia... 
Kali nie adalah kali ke 5 Zumal ditag dalam Liebster Award 
Oleh Madihah 
Dah jadi cam fenomena lak Liebster Award nie...
Thanks Madihah kerana tag zumal... Malam nie semangat pula nak jawab... Hehe :))

Jom baca jawapan ikhlas daripada hati nurani zumal...

1) Sejak bila anda kenal dunia blog ni?
Zumal mula kenal blog dalam tahun 2011 masa tu zumal buka cyber cafe kat umah, jiran zumal ajarkan pasal blog. Blog dia review pasal pc dan hanya fokus untuk jana income. Memang hebat la dia dapat ribu riban setiap bulan dengan Google AdSense... Zumal jadi teruja tahap gaban masa tu. Tapi akhirnya berputus ada sebab blog zumal tak lulus Google AdSense. Blog tu pun berkubur camtu jer lepas zumal tutup cc dan berhijrah ke Lembah Klang. Hujung tahun 2012 zumal kembali jadi blogger sebab masa tu tak ada kerja lagi... Dan hingga kini blog tu wujud iaitu blog yang anda sedang baca nie :))

2) Perancangan masa hadapan?
Dalam dunia blog ini zumal rancang untuk jadi blogger sepenuh masa macam Ben Ashaari dan jadi blogger macam Denaihati yang selalu anjur event2 gempak. Zumal memang teringin nak anjur event sendiri dan ajak kawan2 join sama...

3) Pandai masak tak?
Boleh la sikit2. Zumal suka masak yang simple2 jer macam nasi goreng dan spageti. Lagi satu zumal suka try resepi2 baru yang bahannya simple...

4) Guna phone apa ye? Madi nak buat rujukan ni
Zumal guna Lenovo A850. Ini jer yang mampu dengan income zumal. Ok la juga siap boleh berblog guna phone lagi... Kebanyakan entri zumal dipos dengan phone jer :))

5) Siapa idola anda?
Firstly Rasulullah
 Malaysia : Tun Dr. Mahathir 
Blogger: Ben Ashaari

6) Nama manja anda?
Mal (tok wan dengan tok panggil)

7) Berikan nama penuh anda. ^_^
Ahmad Zu Mal Bin Md Rayi
(Ilham dari arwah tok wan dan mantan mufti Perlis)

8) Orang mana ye? Kut2 kampung kita ni dekat, boleh datang masa raya nanti...
Zumal berasal dari Kampung Repoh, Kangar Perlis.
Sekarang menetap di Taman Norma, Kangar Perlis...
Datang la raya nanti boleh rasa rendang zumal :))

7 comments:

  1. jauh Perlis tu. Kampung saya kat Rembau. Oh, lenovo a850. Saya tengok macam bagus phone ni. ^_^

    kalau ada anjur event, saya nak ikut juga. Heheh. impian yang bagus. InsyaAllah boleh berjaya. =D

    ReplyDelete
  2. selamat malam..jalan2 sini dlu sebelum tidur :)

    ReplyDelete
  3. Anda di tag ^^ http://aimisyafiqahsuhaimi.blogspot.com/2014/05/liebster-award-2.html

    ReplyDelete
  4. Wah wah wah mcm goreng pisang panas lakunyerr kena tag sokmo hehhe

    ReplyDelete
  5. mmg manja dengan tok sungguh.. siap nama manja pun diorang yg panggil.. hehhe

    ReplyDelete
  6. Madi: Oh orang Rembau yer... Pasal phone tu sekarang ada A850 version quad core lak :))
    Syira: Selamat malam yer... Thanks sebab sudi jalan kat sini :)
    Aimi: Jap lagi zumal jawab yer. Thanks sebab tag zumal
    Lya: Nasib baik zumal tak digoreng sama. Haha :))
    Pha Is: Kita duduk dengan tok dan arwah tok wan sejak lahir. Tu yang manja tu... Hehe :))

    ReplyDelete
  7. All the best Zumal!!.. :) :)

    ReplyDelete