Booking.com

13 May 2014

I AM MR. SECRETARY

Selfie not selfish
Assalamualaikum dan Salam 1 Dunia buat awak dan awak semuanya. Haha. Cukup la mulakan entri dengan ayat pelik. Zumal nie encik kerani kat ofis JKM Perlis *sambilan aje pun* Tapi apakah kaitan tajuk tu, zumal tak tau bi kot. Oh tidak! Tak de la sebengong tahap gaban tu...

Sejak zumal kat JKM tu bila cik secretary nak cuti memang zumal gantikan. Tapi itu zaman bos lama. Sekarang bos lama kami dah bersara. Jadi minggu nie zumal jadi secretary untuk bos baru pulak. Oh tidak! Aku tak biasa... Semalam bos zumal masih cuti. Lusa baru bos masuk keja bermakna ada dua hari aje la zumal akan jadi secretary bos. Zumal nie ketaq gak. Sebab apa? Sebab zumal tak tau lagi bos baru zumal tu macam mana... Garang ke dak. Dalam duk dengaq tu bos rajin gelak. Ok kot no... 

Walau apa pun zumal berharap minggu ini akan cepat berakhir. Haha. Ketaq dan takuit nie tau. *oh bahasa apakah itu* Zumal mintak u all semua doakan kerja zumal untuk kali ini berjaya yer. Nanti zumal belanja makan aid krim Malaysia yer. Selamat bercuti kepada u all yang sidang bercuti... Wassalam :))

21 comments:

  1. ANNA harap, semoga kali nie zumal berjaya owkay..chayok2..
    ^____^ big smile for zumal
    hehehe

    ReplyDelete
  2. Hehe.. kita gang... Fiza mmg secretary pun..

    ReplyDelete
  3. Anna : thanks yer AnnaAnna :)
    Fiza : wah zumal ada gang yer :)

    ReplyDelete
  4. Salam ziarah dari blog kak mia... ^_^

    http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. hihihi... kelakar, takpe.. sekali sekala

    ReplyDelete
  6. ok gak tu mr secretary hehe :D

    ReplyDelete
  7. Hehehehe jgn takut jgn takut ..Lya doakan bos baru Zumal tu kuat buat lawak kuat gelak kuat bergumbira ..Kita pon senang hati nak buat kerja takder la stree..

    ReplyDelete
  8. Hehehe moga begitu la Lya... Thanks yer kawan2 mendoakan yang terbaik untuk zumal :)

    ReplyDelete
  9. In shaa Allah... pasti berjaya Zumal... aamiin.. :)

    ReplyDelete
  10. In shaa Allah... pasti berjaya Zumal... aamiin.. :)

    ReplyDelete
  11. jadi secretary...uish mencabar tu...insyaAllah zumal boleh punya..kne positifkan diri...

    Zumal dok perlis ke? Wah dah lama tak ke perlis ni. Dan dah lama tak merasa laksa KP dgn nasi berempah..haha

    ReplyDelete
  12. Secretary ganti jer. Datang la Perlis nanti zumal belanja :))

    ReplyDelete
  13. wahhh, jarang kita nampak secretary lelaki. pape pun all the best.

    ReplyDelete
  14. ok la tu... ada pengalaman jadi secretary jap...

    thanks ya sudi join segmen nak url #4, blog anda telah disenaraikan di http://www.mialiana.com/2014/05/senarai-url-blog-4.html

    ReplyDelete
  15. jangan la takuit sangat.. jgn lupa selfie dengan en boss ye.. hihihi :D

    ReplyDelete
  16. Lain orang pasti lain caranya...dia pun pertama kali juga jumpa Zumal, pasti dia pun kekok juga. Belajar mengenali dan memahami...Insyaallah. Selamat dapat bos baru! :)

    ReplyDelete
  17. Qila:Thanks Qila :))
    Filzah:Kenali la Mr.Secretary 1 dalam 1000. Hehe
    Mia:Thanks gak sebab anjurkan segmen tu, dapat zumal kenali lebih ramai kawan. Dulu masa dengan bos lama syok juga dia ajak kuar. (Y)
    Zizie:Selfie? Owh mungkin tidak... Tak berani la Zizie :))
    BM:Jumpa tu memang dah jumpa encik BM cuma zumal belum pernah jadi secretary dia. Hehe :))

    *Jemput semua sertai segmen zumal yer :))

    ReplyDelete
  18. jadi secretary ye. hehehe...

    ReplyDelete
  19. Esok last jadi secretary... Hehe :)

    ReplyDelete