Booking.com
Booking.com

11 May 2014

Alexa Rank #1


Assalamualaikum dan Salam 1 Dunia... 

Sambil2 berblogging zumal cuba tengok ranking Alexa untuk blog duniazumal ini... Zumal selalu tengok rakan2 blogger sentiasa update ranking Alexa blog masing2. Hari nie zumal pun nak share ranking blog zumal. Tidaklah sehebat blogger2 otai tu... Hehe :)

Nampak gayanya zumal pun kena belajar seo untuk dapatkan ranking Alexa yang lebih baik. Sekarang adalah sedikit sebanyak zumal praktikkan teknik seo tu tapi sekadar teknik seo secara manual jer bukan dengan meletakkan meta tags sesuatu dalam blog nie hanya teknik keyword je yang zumal gunakan. Alhamdulillah sekali sekala pageview blog meningkat juga. Sekarang zumal dalam target untuk dapatkan 100k pageview untuk melengkapkan syarat publisher negara matahari terbit. Hehe... Wassalam... 

13 comments:

  1. ok la zumal bawah 3000, boleh naik lagi ni. Asalkan jangan jemu dan terus hasilkan entri berguna untuk pembaca. Keep it up zumal :))

    ReplyDelete
  2. 100k pv tu untuk apa tuh..? ceciter ceciter..

    ReplyDelete
  3. Zumal dapat maklumat dari blog Muja dan zumal pun register dan dorang email zumal beritahu zumal perlu capai 100pv dulu pastu hantar maklumat tu kat dorang. Rujuk entri Muja untuk maklumat berkaitan http://www.mujadafewa.my/2014/01/geniee-ssp-syarikat-pengiklanan-dari-jepun-untuk-semua-blogger.html

    ReplyDelete
  4. wah rank zumal lebih baik dr sy...100k pv...semoga berjaya.

    ReplyDelete
  5. usaha lagi zumal.. semoga akan terus success oke!, mama support..

    ReplyDelete
  6. Wah wah wah Ok la tu bawah 5000..Lya nak check jugak la nnt ..

    ReplyDelete
  7. Awal tahun memang ada zumal check tapi tak tahu la cara betul ke tak sebab masa tu 6000 lebih tapi kali berkurang banyak sangat.

    ReplyDelete
  8. alexa akak makin menurun
    dulu sekitar 600 sekarang ni capai 700

    ReplyDelete
  9. hari tu dpt 2 kali tawaran dari geniee di email. memandangkan tgh tunggu kempen blogbuster nuff tu running. mungkin lepas habis kempen tu, akan pasang genie.. penat menunggu cpuv x masuk2..hihi

    ReplyDelete
  10. Zumal pun masih menanti cpuv nie. Mana la cpuv nie, rindu lak :)

    ReplyDelete
  11. Teruskan usaha Zumal.. semoga terus berjaya.. aamiin.. :)

    ReplyDelete