Booking.com
Booking.com

6 Apr 2014

Masih Ada Yang Sudi Datang


Assalamualaikum dan Salam 1 Dunia buat semua. Ingat tak entri Sekali Air Bah Sekali Pantai Berubah sebelum nie. Ini la sambungan entri tu. Nak tahu tetamu zumal kan. Inilah dia Muhammad Syahran Ismail sepupu zumal. Dia belajar kat UiTM Pulau Pinang. Dah 3 tahun kami tak jumpa.


Dulu semasa arwah tok wan ada kerap juga Syahran dan family datang berkunjung. Sekarang ni semua dah pakat tak sihat jadi kita yang muda nie la kena ziarah dorang. Lama betul tak jumpa ayah dan mama Syahran nie, hampir hujung bulan nie boleh la ziarah Pak Su dan Mak Su zumal kat Putrajaya. Lagi pun zumal memang ada urusan kat Lembah Klang time tu. 

Syahran nie anak sulung dari empat beradik. Macam zumal la anak sulung juga. Dia datang dari Penang merempit jew. Zumal nie sampai Alor Setar dengan motor pun dah rasa semacam jew. Tak sanggup la. Apa pun zumal dan tok amat hargai kunjungan Syahran ke sini. Terima kasih kerana ingat pada kami yer. Syahran cakap sem depan dia kena sambung di UiTM Johor pulak jadi itulah sebabnya dia datang ke sini. Lagi pun sekarang dah cuti sem. Teringat pula zaman kampus zumal dulu. Tiap2 minggu balik kampung. Ala UUM dengan Kangar dekat jew. 


Terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini jom rate entri ini 1 2 3 4 5




8 comments:

  1. semoga ukhwah antara en zumal dan kawan2 terus utuh :)

    ReplyDelete
  2. Semoga silaturrahim yg terjalin terus berkekalan dgn sepenuh keberkatan di dunia & akhirat... aamiin..

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah...semoga diberikan kelapangan masa dan kemudahan untuk menziarahi saudara-mara yang lain...

    ReplyDelete
  4. Kunjung mengunjunglah yg mengeratkan tali persaudaraan. Yang muda menjengok yg tua...semoga ikatan kekeluargaan akan terus terjalin erat.

    ReplyDelete
  5. Semoga persahabatan berkekalan hingga ke syurga ...

    ReplyDelete