Booking.com

24 Mar 2014

Merempit Ke Jerlun

Assalamualaikum dan Salam 1 Dunia... Sebelum ni zumal ada post entri Perlis Negeriku ingat tak? Dalam entri tu ada zumal bergambar dengan Faizul kan... Hari ni zumal pergi ke kampung Faizul di Jerlun, Kedah. Adik lelaki dia berkahwin. Abg dia dengan Zumal je yang masih bujang. Hehe. Tak ade amik gambar pun mase majlis tadi. Segan. Cuma nak share kisah-kisah dalam perjalanan jer. Zumal pergi naik motor jer. Dah memang ade motor aje... Memandangkan cuaca teramat terik tengok la apa dah jadi kat tangan Zumal tu. Terbakar pun. Dah ler memang spesies gelap dan makin gelap la nampaknya. Zumal pergi tadi dalam jam 2.30 petang, ketika tu sure la mentari tengah menyinari tersangatlah comel. Haha. Boleh tak kecek gitu? Sampai sana dalam jam 3.30 petang agaknya. Masa kat majlis tu, Zumal just makan2 dan borak dengan Faizul jer. Ramai juga orang masa tu walaupun dah agak lewat. Tapi semuanya ok. Makan2 pun cukup sedap. Dalam pukul 4.00 petang Zumal bertolak pulang. Tanpa pecutan. Lingkungan 60km per hour jer. Penunggang berhemah. Dalam pukul 5.10 petang Zumal dah sampai di rumah. Alhamdulillah selamat perjalanan pergi dan balik. Yang best kalau keja kena balik pukul 5.30 petang. Hari ni minta balik awal jadi boleh la rest awal... Itu saja Zumal nak membebel dalam entri ini sambil menung bila pula la giliran Zumal :)  
Tengah Perasan Ensem 
Indah
Terbakar 

p/s nampaknya Zumal kena pakai fair & lovely lepas nie...

8 comments:

  1. Pasti seronok majlis tu kan Zumal.. :)

    ReplyDelete
  2. mengada sangat tu sampai nak pakai fair&lovely.. hahaha.. zizie dah lama tak naik motor.. huhu.. biasa la tu.. naik motor, tak terbakar kulit, tak tahu la kan.. hihi..

    ReplyDelete
  3. pakai safi balqis perfect 10. cerah sempurna dalam 2 minggu je :P

    ReplyDelete
  4. Macam ayat iklan tu.. Ok nanti zumal try. Hehe...

    ReplyDelete
  5. ayie pulak dtg nyibuk cini,hehe

    ReplyDelete