Booking.com

2 Mar 2014

Kenapa Aku Berblog

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia to all readers. Eh ade ke readersnye? Em abaikan. Disebabkan tak leh tidur lagi jadi jari jemari nie terasa nak menaip jer. Ok. Berbalik kepada tajuk yang agak pelik tu, zumal nak anda berkongsi cerita anda di samping membaca bebelan zumal kat sini. Kenapa Zumal berblog? Sebenarnya pada awal berblog tu pada tahun 2012, zumal bosan tahap cipan sebab masa tu zumal menganggur jadi tak de keje nak buat zumal try la berblog. Nak buat diari konon. Tapi setelah kenal dunia blog lebih mendalam, zumal mula ingin jadi blogger yang glamour gitu. Kot la suatu hari nanti pok cik kayo bilo dah tokonai. Boleh gitu? Dulu pun pernah ada blog. Dalam tahun 2010 kot tapi disebabkan malware serang terpaksa la tinggalkan je blog tu. Sekarang nie zumal berblog untuk meramaikan rakan dan mencari sumber income tambahan. Jom la kongsi kisah anda pula :)

11 comments:

  1. puwh..gitu, ayie pun lebih kurang jugak,sebagai diari,tambah rakan + income =)

    ReplyDelete
  2. Salam zumal, sy pun berblog mengisi masa lapang je sambil2 tmbh kwn dan kongsi pndpt.
    Btw, sy dtg sini dan follow. Feel free to hit me back yeah :)
    sweetmemories4u.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Salam zumal, sy pun berblog mengisi masa lapang je sambil2 tmbh kwn dan kongsi pndpt.
    Btw, sy dtg sini dan follow. Feel free to hit me back yeah :)
    sweetmemories4u.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. zizie mula blogging masa april 2010. masa tu, zizie baru lepas spm dan babysit my nephew. so, zizie tgk mcm best je ada sorang dua kwn zizie yg ada blog. masa tu, blog just nak hilangkan rasa boring, entri mengarut ntah apa2. bila dah sambung degree, baru la zizie blogging dengan serius (even xberapa serius). sebab rs seronok ada kawan di alam maya. :D

    ReplyDelete
  5. samalah dengan saya. Mula2 just nak mengisi masa lapang je :)

    ReplyDelete
  6. Sama la berblog utk isi masa ..sementara tunggu anak2 blk sekolah ..Dah settle semua kerja rumah ngadap lappy drp duk buat benda yg takder faedah baik berblogging ..lgpon cara ni blh la asah jari jemari yg dah kaku nie..lama sgt tak menulis tahun lps br START blk ..Dah kaku dah huhuhuhu ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh macam tu yer Akif. Zumal nie selalu tak de idea nak menaip

      Delete