Booking.com

31 Jan 2014

HAPPY NEW YEAR GIVEAWAY by TASHA & CIK AKIE



*klik banner untuk join*

Happy New Year Giveaway ditaja oleh Tasha & Cik Akie

PEMENANG BERDASARKAN:
TOP REFFERAL
RANDOM

Azam tahun 2014 saya ialah ingin berubah kepada lebih baik dan menjadi insan cemerlang mahu pun di dunia bahkan juga di akhirat kelak. Saya berharap sangat dapat istiqamah dengan apa yang saya rancangkan ini. Semoga jalan hidup saya lebih berkat dan diredhai Allah. Insha Allah.


Kepada semua, jom la kita meriahkan
HAPPY NEW YEAR GIVEAWAY by TASHA & CIK AKIE ini

http://duniazumal.blogspot.com/p/ik.html


22 Jan 2014

Kencing : Pembunuh, Penyembuh dan...

Assalamualaikum semua, sori sebab guna tajuk yang pelik hari nie. Mesti nak tahu apa yang pembunuh dan apa yang penyembuh dan apa pula dannya. Hehe. Semalam terbaca dalam akhbar yang kencing lembu pengubat kanser. Difahamkan bahawa penganut agama Hindu di Agra India mengamalkan meminum kencing lembu dara setiap pagi kerana lembu di anggap sebagai haiwan suci bahkan kencing lembu mampu merawat kanser, diabetes dan juga sakit perut. 

Oklah, kencing yang membunuh nie seperti yang diketahui ramai iaitu kencing tikus ataupun Leptospirosis. Di Malaysia juga ramai yang menjadi mangsa dan banyak telah meragut nyawa. Kencing tikus nie banyak meragut nyawa para pengunjung pusat rekreasi seperti air terjun, sungai atau kawasan berair. Kes ini disebabkan oleh kekotoran di pusat rekreasi berkenaan yang membawa kepada kehadiran tikus yang menyebabkan berlakunya pencemaran air di kawasan tersebut. Sekarang nie nak berkelah pun kena berjaga-jaga sebab berkemungkinan mengundang padah buat kita.

Kencing orang... Bukan penyakit tapi perbuatan mendajalkan orang atau lebih tepat lagi kes melibatkan penipuan. Adoi kena 'kencing' lagi...

Sekian, bebelan hari nie. Salam Blogger.

21 Jan 2014

Terima Kasih Semua



21 Januari 2014
bukit-bukau

Assalamualaikum dan Salam Blogger, Alhamdulillah hari nie zumal tengok pageview blog zumal dah jejak 20,001 pengunjung. Terima kasih banyak2 kepada rakan2 blogger sekalian dan para pengunjung lain yang sudi meluangkan masa untuk berkunjung ke blog zumal ini. Alhamdulillah, zumal semakin bersemangat untuk terus berblog. Moga dari semasa ke semasa pengunjung akan terus bertambah dan selain tu dapat membuka ruang-ruang rezeki untuk zumal. Terima kasih untuk semua...

Macam-macam: Alzheimer ke Amnesia?

nyanyuk ler
Assalamualaikum semua, pagi ni sesaje zumal nak kongsikan apa yang zumal sering alami. Selain tu harap kawan-kawan dapat la memberikan idea atau petua untuk zumal yer. Sejak akhir-akhir nie zumal selalu je lupa. Adakah itu penyakit bila dah jangkau 3 series nie? Tak kot. 3 series pun still young. Haha perasan muda. Tapi yang peliknya tok zumal yang dah 73 tahun ingatan lebih ok bahkan tok zumal yang selalu ingatkan zumal. Kekadang tu masuk bilik air boleh lupa tutup air. Jangan jadi lupa pakai baju gi keja dah ler. Aduhai. Takkan la zumal ada Alzheimer ke, tak sepatutnya kot ataupun Amnesia ker. Entahlah. Moga tiada la penyakit begitu. Ya Allah, selamatkanlah zumal dari penyakit-penyakit yang merbahaya. Kalau kawan2 ada idea untuk kurangkan masalah zumal nie sila kongsikan yer. Terima kasih.

#dah makan kismis pun masih jadi pelupa :(

20 Jan 2014

Macam mana yer?

yang pasti ini bukan zumal
Assalamualaikum semua, dah lame zumal tak memaintainkan post entri kat blog ni. Paling kerap pun entri giveaway je kan? Harap para follower zumal tak ler bosan dengan keadaan ini. Zumal sebenarnya masih alami masalah kesihatan seperti sebelum nie. Tapi Alhamdulillah, taklah seteruk tahun lepas. Cuma selsema jer sukar hilang akibat fenomena cuaca yang sejuk dan dingin kat Perlis nie, kat sini dikenali sebagai 'angin timur' sejuk hingga menusuk ke tulang. Zumal memang tak tahan sejuk. Dulu penah keje kat tempat yang memerlukan zumal masuk ke cool room setiap hari, bila tiga kali masuk jer terus demam. Dahsyat tak? Macam awal tahun lepas ikut program ofis ke Cameron Highland, orang lain hepi jer tapi zumal nie terketar2 demam. Aduhai...

Zumal sebenarnya jeles kat blogger2 lain yang tak kering idea nak berblog. Zumal nie kekadang timbul kekadang tenggelam. Tapi tak yah risau zumal tak tertenggelam or karam terus. Insha Allah if ade hayat di kandung badan zumal akan terus berblog. Blog ni lah hobi, dan blog ini juga sumber income untuk zumal. Zumal teringin juga nak jadikan income blog sebagai sumber utama tapi belum sampai ke tahap tu lagi. Maybe tu juga menyebabkan zumal kurang fokus kat blog nie.

Oh yer, kepada yang telah follow zumal tu, silalah tinggalkan jejak anda kekadang sukar nak jejak kat nama tu jer. Sekurang-kurangnya tinggal jejak anda kat chat box tau. Insha Allah ada kesempatan zumal akan berblogwalking ke semua rakan yang sering berkunjung ke sini. Insha Allah.

Ok lah. Sampai disini jer bebelan zumal. Ade job sikit kena buat. Salam Blogger. Wassalam.

16 Jan 2014

Handphone Giveaway by Syuhada1981.com

http://www.syuhada1981.com/2014/01/handphone-giveaway-by-syuhada1981com.html





Klik Banner Untuk Join

Giveaway 2014 - Teka Barang by Suana Zhar

http://suanazhar.blogspot.com/2014/01/giveaway-2014.html

ini jawapan zumal
1. Oat
2. Barli
3. Padi (rasanya bukan)

Segmen : Klik klik Iklan by CL

http://imbeingme96.blogspot.com/2014/01/segmen-klik-klik-iklan-by-cl.html 

 Assalamualaikum...
Jom kita bersegmen lagi bersama CL
Klik banner untuk join...
Sebelum tu...
Jangan lupa klik 
1 | 2 | 3

Bersyukurlah

Assalamualaikum...





Bersyukurlah dengan apa yang telah dikurniakan kepada kita...
Supaya kita akan rasa tenang menjalani hidup ini.
Insha Allah...

#syukur

13 Jan 2014

Salam Maulidur Rasul 1435H/2014M


Salam Maulidur Rasul buat semua umat Islam
Bersamalah kita berpegang kepada sunnah Baginda
agar seluruh umat Islam kekal bahagia dan sejahtera..
Semoga Maulidur Rasul ini dapat mengingatkan kita
pengorbanan Baginda dan bersamalah kita menghayatinya...
Insha Allah

Segmen : Pencarian Bloglist 2 Bulan by Athirah..

http://coretan-athirah.blogspot.com/2014/01/segmen-pencarian-bloglist-2014.html 

Assalamualaikum semua
Klik banner untuk join
Jom bersegmen bersama-sama...

Mini Calendar Giveaway by aienhermionie.com

jom join mini calendar giveaway ni.
tekan banner untuk join..
http://www.aienhermionie.com/2013/12/mini-calendar-giveaway-by.html 

dianjurkan oleh

dengan kerjasama

senarai hadiah.

keputusan pemenang

tamat 31.januari.2014

10 Jan 2014

Keputusan Pemenang Contest Azam Hijrahku

Assalamualaikum


Bismillahirahmanirahim

Dengan ini zumal umumkan pemenang untuk Contest Azam Hijrahku

1. Wang Tunai RM50.00 - Diya Ariana
2. Teddy Minion - SHAHIRA sulaiman & FAIZAL MUHAMAD
3. Soft Keychain - Huny eda & Afiqah Junizan
4. Jam Meja - Cik Tieka
5. Topup RM5.00 - Atiqah Amelya & Farrah Hanim
6. Teddy Bear (Slogan Terbaik) - Yumida Huda


Semua Pemenang Perlu PM @ text zumal maklumat seperti berikut: 

Untuk Hadiah No. 1
Nama penuh :
Nama pena & link blog :
No. H/P :
Bank serta no akaun :

Untuk Hadiah No. 2, 3, 4 & 6
Nama penuh :
Nama pena & link blog :
No. H/P :
Alamat Rumah :

Untuk Hadiah No. 5
Nama pena & link blog :
Nama Telco :
No. H/P :

sila PM or text me @ 010 905 6602


#kepada yang tak bernasib baik harap cuba lagi. jangan marah zumah yer marah random.org tau



6 Jan 2014

Boria Suka-Suka


Jom tengok Upin & Ipin nyanyi  lagu boria
Sure anda senyum petang-petang begini

Birthday GiveAway by Cik Ayue

Assalamualaikum
Firstly, thanks to Cik Ayue kerana invite Zumal
sertai giveaway yang amat awesome ini...
Sebenarnya zumal rasa amat mencabar 
untuk sertai giveaway ini...
Kerana apa?
Biarlah rahsia....
Yang ini tema pakaian pengantin yer. Ok tak?
http://www.kahwinmall.com
Busana Tradisi 1511
 Kat sini zumal share design pelamin idaman zumal
http://www.personafizabridal.com/2012/08/pelamin-1-panel-kerawang-pakej-istimewa.html
Persona Fiza Bridal
 Kalau dalam blog Cik Ayue zumal suka yang ini

http://mii-and-himm.blogspot.com/2014/01/wedding-ideas-pelamin-idaman.html


Apa pun kita hanya merancang, Allah yang menentukan. 
Insha Allah...

Mereka yang di tag harap join k 
1
2
3

Birthday GiveAway by Cik Ayue
Birthday GiveAway by Cik Ayue

2 Jan 2014

Contest Azam Hijrahku

http://curium-cr.com/my-5405528

Assalamualaikum
Sempena Tahun Baru Maal Hijrah 1435
serta Tahun Baru 2014 dan
Birthday Zumal pada 2 Januari 201
Zumal adakan contest baru
Contest ini bermula dari 8 November 2013 hingga 2 Januari 2014

Hadiah Contest Azam Hijrahku
1. SATU  x Wang Tunai bernilai RM50.00
2. DUA x Teddy Minion 
3. DUA x Hadiah Soft Keychain
4. SATU x Jam Meja
5. DUA x Hadiah Topup RM5.00
6. SATU x Teddy Bear (Untuk Slogan Terbaik) 
 

Terma & Syarat Contest
1. Follow zumal
2. Like Fanpage zumal 
3. Like Fanpage ini 
4. Like Fanpage ini
 5. Like Fanpage ini
6. Klik A B C D E F G  H I J K  L M N O
 7. Buatkan entri bertajuk 'Contest Azam Hijrahku by Dunia Zumal' tempek banner contest kat entri tu.
8. Komen di entri ini "Saya Join" beserta link ke entri anda.
9. Lengkapkan Slogan ini "Azam Hijrahku..." pamer slogan dalam entri contest anda. 
10. Pemenang akan diumumkan pada 10 Januari 2014. 
11. Setiap klik perlu hingga habis loading (wajib) 
12. Contest ini hanya untuk warganegara Malaysia tanpa had umur.
13. Paling wajib ada blog. 1 Blog untuk 1 Penyertaan. Jika banyak blog boleh masuk lebih dari 1 penyertaan asalkan anda ikut syarat yang telah zumal tetapkan.

Terima Kasih
Selamat Mencuba  

# pemenang dipilih berdasarkan random.org ... diharap anda jujur mengikut terma & syarat yang diberikan
# ini adalah sticky post, entri terbaru di bawah ok :)