Booking.com

31 Dec 2012

Famili Baru

Tanggal 25 Disember lalu aku telah mendapat 3 ahli keluarga baru. Jangan salah sangka, bukan orang ye tapi kucing yang sangat cute. Kucing-kucing ini dihadiahkan oleh Kak Rani. Tujuan utama tak nak tok rasa sunyi bila aku pergi kerja setiap hari.

Ibu kucing ni tok namakan Teh, sebab warna paling majoriti adalah putih. Anaknya sekor nama Tam, kerana kombinasi warnanya agak gelap kehitaman dan kelabu asap. Sekor lagi paling tok sayang diberi nama Kajol. Disebabkan Kajol ni paling comel jadi namanya pun istimewa la sikit dari sedaranya yang lain. Diorang nie tersangatlah nakal sampai kekadang rasa nyesal lak terima diorang. Mak dia makan banyak sangat mengalahkan aku jer. Bajet pelihara diorang nie dah hampir RM300.00 aku peruntukkan. Lari bajet kami dua orang. Apa pun kami happy gak sejak diorang ada. Itulah cerita aku kali nie. I hope diorang jangan nakal-nakal lagi.

16 Dec 2012

Hospitalku Rumahku

Hospital dah jadi macam rumah keduaku. Manakan tidak, baru je hujung bulan lepas teman tok bila operate mata semalam pada tanggal 15 Disember tok dimasukkan semula ke hospital kerana masalah buah pinggang. Kesian kat tok aku. Moga tok cepat sembuh dan dapat aku berehat puas-puas dekat rumah.

Bila Mambang Seru

Minggu lepas setelah dapat gaji aku mula menambah kerajinan tahap maksima dengan mengemas rumah dan mengecat rumah. Walaupun pada orang teramat simple dan ada pula yang komen itu ini tapi you tak tahu semua tu berlaku hanya bila mambang seru. Jadi habis seruannya habislah kerajinan itu. Pada aku dah cukup elok dah tu. Lagi pun bajet tak banyak. Wasalamu.