28 Feb 2018

PERCUTIAN IMPIAN DENGAN TRAVELOKA FLY & WIN CNY CHALLENGE

Percutian Impian Dengan Traveloka Fly & Win Challenge


Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Kehidupan Zumal selalunya sangat-sangat stress tau. Maklum la Zumal bekerja sendiri, buat masa sekarang blogger sepenuh masa. Bila dah bekerja sendiri ni, ada job masuk ada la duitnya, tak ada job tu just main game atau rehat-rehat je la di rumah ataupun keluar minum-minum dengan kawan atau tidak pun just mereput kat rumah jer.

Suatu petang di hujung minggu keluar la melepak dengan rakan-rakan sebaya di warung mamak... Tapi berlaku perbualan yang Zumal ingat sampai hari ni...

Ali: Awat hang ni nampak teruk sangat ni?

Me: Teruk???? Teruk macam mana?

Ali: Ye la aku tengok hang ni macam serabut dan tak terurus sejak akhir-akhir ni...

Me: Biasa la Ali, kerja sendiri, stress sangat bila tak ada job masuk. Bil berlambak-lambak nak kena bayar.

Ali: Hang ni duk fokus pasal tu ja mesti la stress. Cuba la hang bawak pergi bercuti kejap, tenang fikiran, gunalah sikit simpanan dalam ASB hang tu. Bercuti untuk kebaikan, hilang stress nak bekerja pun mudah...

Me: Bercuti???? Aku mana la nak mampu wei...

Ali: Eh hang jangan ingat orang yang berada ja mampu bercuti, orang macam kita pun boleh. Bukan aku tak tau hang duk menabung dalam ASB tiap-tiap bulan sejak sekolah. Mesti banyak dah...

Me: Pakej mesti mahal-mahal Ali, sekarang ni dengan ada GST bagai. Tak mau la aku, rugi bro...

Ali: Bawak bertenang Mal, hang download ja TRAVELOKA ada pakej ikut bajet kita dan Insha Allah hang mesti lebih dari mampu. Untuk kebaikan jangan kedekut kawan...

Sejak hari tu, Zumal masih teringat kata-kata Ali. Bercuti??? Selama ini Zumal anggap bercuti tu hanya untuk orang kaya ja. Ali katakan dengan TRAVELOKA semua orang pasti dapat pergi bercuti.

Zumal ni tak tahu sangat pasal TRAVELOKA ni. Lagi satu Zumal memang tak pernah berfikir untuk pergi bercuti atau jalan-jalan selama 34 tahun menjalani hidup ini. Tambahan pula Zumal hanya blogger picisan yang kekadang je dapat job besar.

Ok jom Zumal cerita pulak kat hampa apakah TRAVELOKA tu... Traveloka ni adalah laman untuk menempah percutian bukan sahaja di Malaysia bahkan di seluruh dunia. Selain boleh menempah di laman web, hampa juga boleh download apklikasi mobile Traveloka di telefon pintar hampa. Jangan risau ianya aplikasi PERCUMA ja. Carilah Traveloka di dalam App Store atau pun Google Play yer. Hampa harus tau, dalam Traveloka ni bukan sekadar tempahan hotel tapi juga ticket flight juga boleh ditempah yer.

Paling penting dalam Traveloka ni rate yang dinyatakan tu adalah nyata tiada caj-caj tersembunyi. Orang macam Zumal ni memang ambil kira mengenai tu sebab risau kalau ada extra caj ni. Tapi dengan Traveloka, hampa tak perlu takut dan risau kerana mereka sangatlah jujur dan mementingkan kepuasan pelanggan. Servis khidmat pelanggan Traveloka juga beroperasi 24 jam sehari dalam setiap hari buat  semua pelanggan tercintanya. Selain tu Zumal nak cerita tentang pembayarannya, hampa boleh bayar guna kad kredit, kad debit, perbankan dalam talian serta hampa boleh beli kupon di 7 Eleven tu macam yang guna untuk shopping online tu. Mudah ja kan. Ada lagi caranya, hampa boleh rujuk sendiri di aplikasi Traveloka tu. Maklumat lanjut boleh rujuk Traveloka...

Macam mana nak booking di Traveloka???


Ok di sini Zumal akan cerita step by step macam mana untuk hampa nak booking di Traveloka untuk kemudahan semua. Memula sekali hampa kenalah download aplikasi Traveloka di dalam telefon pintar hampa tu. Kemudian hampa kena create akaun hampa dekat aplikasi tu. Isi detail hampa bagi lengkap. Segala detail hampa dijamin selamat dalam Traveloka ni tau. Dah siapkan? Sekarang dah boleh mula booking... Mai tengok macam mana nak booking.
Mula-mula buka Traveloka hampa jumpa macam ni

Ok ni laman utama Traveloka, klik nak tempah apa kat situ

Zumal tunjuk contoh bagaimana nak pilih hotel di Traveloka. Untuk pilihan penerbangan pun sama ja caranya tau. Tengoklah step by step dekat bawah.

Isikan nama tempat percutian di ruang atas
Contoh Zumal tunjuk tu Pangkor

Lepas tu hampa tapis ikut bajet hampa

OK sekarang dah keluar result mengikut bajet yang kita pilih

Bila dah keluar result hotel-hotel yang ada mengikut bajet yang hampa pilih tu, pilih la hotel yang mana hati hampa berkenan yer. Lepas tu boleh la booking bila hampa nak pergi dan jelaskan bayarannya. Senang sangat-sangat tau.

Eh tunggu kejap, sekarang nie Traveloka tengah adakan kempen Traveloka Fly & Win CNY Challenge. Menarik sesangat contest ni wei...

CNY 2018 contest

Apakah Kempen Traveloka Fly & Win CNY Challenge ???


Kempen Traveloka Fly & Win CNY Challenge ni diadakan sempena Tahun Baru Cina 2018 ni yang berlangsung pada 22 Januari 2018 sehingga 28 Februari 2018.  Kempen ini berbentuk game yang sangat mudah tau. Bagi kaki game memang sure boleh collect mata yang tinggi la. Bukan sekadar game je tau, ada hadiah menarik macam dalam gambar kat atas tu. Ok Zumal terangkan apakah hadiahnya:

Hadiah Pertama : Percutian selama 6 hari 5 malam di Seoul , Korea untuk dua orang

Hadiah Kedua : Percutian selama 5 hari 4 malam di Phuket , Thailand untuk dua orang 

Hadiah Ketiga : Percutian selama 4 hari 3 malam di Langkawi , Malaysia untuk dua orang 

Hadiah Saguhati : 2 Hadiah berupa baucer Traveloka bernilai RM 1000

Macam mana??? Berminat??? Sure hampa terpaku melihat hadiah yang sangat-sangat best nie kan... Jom la kita start main game Traveloka nie... Klik CNY 2018 Contest sekarang...


Sebelum mula main game baca dulu syarat-syaratnya tau. Lepas tu klik START GAME, nanti akan keluar gambar kapal terbang macam kat atas tu. Kawal kapal terbang tu elok-elok jangan langgar macam-macam yer. Hampa bawak dia terbang kutip angpow je tau.


Main sampai dapat score yang terbaik yer. Zumal sekadar tunjuk jer score 10 sebagai contoh. Tunjuk banyak-banyak nanti hampa kata dah tak ada peluang hampa nak pergi Seoul tu. Dapat jer score yang rasa puas hati tu jangan lupa share dekat facebook supaya kawan-kawan kaki game tercabar yer. Paling penting tekan submit yer untuk score hampa direkodkan untuk pemilihan juri nanti. Hmm OK la Zumal nak sambung main game. Semoga berjaya semua...

19 Feb 2018

D'ON BAND - MIMPI SEMALAM

LIRIK LAGU MIMPI SEMALAM D'ON BAND


Di dalam diri ini
Hanya kamu di hati
Tiada lagi cinta
Selainmu

Dan bila ku sedari
Engkau bukan untukku
Cintaku kepadamu
Berlalu

Aku tahu
Betapa kau sayang padaku
Aku rindu padamu

Namun kini
Harapan yang telah berlalu
Yang tinggal
Hanyalah kenangan

Dan bila ku sedari
Engkau bukan untukku
Cintaku kepadamu
Berlalu

Aku tahu
Betapa kau sayang padaku
Aku rindu padamu

Namun kini
Harapan yang telah berlalu
Yang tinggal
Hanyalah kenangan

Aku tahu
Betapa kau sayang padaku
Aku rindu padamu

Biarkanlah
Cerita aku dan dirimu
Terpahat kekal selamanya

Dan bila ku sedari
Engkau bukan untukku


Lirik Lagu Mimpi Semalam – D’On Band (Deyond Band)

Video Klip Mimpi Semalam - D'On Band